VIDEO: kas suudad kõik loomad kokku lugeda? Kopratammil käib vilgas elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kobras. Foto on illustratiivne.
Kobras. Foto on illustratiivne. Foto: ARDI TRUIJA / SAKALA / Scanpix

«Aasta looma kopra elupaik pakub paljudele teistele liikidele mitmekesist tuge: kellele on see sillaks üle vee, kellele toitumispaigaks, kellele maamärgiks, kellele jahipidamise kohaks,» kirjutas loodusfotograaf Tarmo Mikussaar veebilehel Looduskalender.

«Juuli lõpupäevil valitsenud põua ajal käitus kobras tõeliselt targa ehitusmeistrina ja valmistus veel hullemaks. Kesksuvised põuad kuivatasid väiksemad ojad ja tiigid. Varasem vee pealevool lakkas ja kopra elupaigas hakkas veetase langema. Oli viimane aeg tammid üle vaadata ja ära tihendada.

Kopratammist pole kasu aga ainult koprale endale. Suve jooksul jäid rajakaamera salvestusele hiired, nahkhiir, metsvint, punarind, laulurästas, musträstad, nirk, mink, metsnugis, saarmas, rebane, hallhaigur, meigas, herilaseviu ja jahimees. «Näeme, kuidas musträsta ema toidab poega, kuidas metsnugis ja saarmas märgistavad territooriumi, kuidas nirk peab jahti ning kuidas meigas ja herilaseviu käivad janu kustutamas. Loomulikult jäi mitmel korral peale ka aasta loom ise,» kirjeldas Mikussaar. 

Vaata videot! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles