Galerii: uue eestikeelse riigigümnaasiumi avaaktus Kohtla-Järvel (4)

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy

Täna südapäeval alustas kooli lipuväljakul algava piduliku aktusega tööd Kohtla-Järve uus eestikeelne riigigümnaasium. Koolis alustab õpinguid 323 neidu ja noormeest ning enam kui 40 hoolikalt valitud õpetajat kogu Eestist. 

Kooli direktori Hendrik Aguri sõnul peegeldab kooli loosung #VallutaHomne uue haridusasutuse suurt eesmärki: ehitada uuest gümnaasiumist real- ja loodusainete lipulaev, loovusele ja vabadele meeltele avatud Ida-Virumaa hariduspärl.

Kaasaegne lähenemine tänasele gümnaasiumiharidusele ja uus kompetents loob tema sõnul head võimalused konkurentsivõimelise hariduse andmiseks ning elavdab piirkonna haridus- ja kultuurielu, liites siinset kogukonda veelgi rohkem ülejäänud Eestiga. 

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Kohtla-Järve gümnaasium algusest peale olnud enamat, kui lihtsalt kool. «See on olnud uus mõtteviis – kuidas leida ühist, keskenduda heale, lähtuda tulevikust, arendada parimat ja kaasata igaühte meie armsa Eesti edasiviimiseks,» märkis valitsusjuht. 

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tunnustas alustava gümnaasiumi ambitsioonikat visiooni saada piirkonna initsiatiivikeskuseks. «Kahtlemata on kiiduväärt õpilaste kaasamine kooli loomisse, milles nemad on haaranud olulise rolli kooli kujundamisel. Rõõmu teeb see, et kool on suutnud kutsuda tööle õpetajaid üle kogu Eesti,» sõnas Reps.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles