VIDEOLUGU: Imerohuvabrik kolis tootmise Tõrvasse (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Kasekäsnast tervistavaid eliksiire ja toidulisandeid tootev osaühing Chaga avas neljapäeval Tõrva endises leivavabrikus Viljandimaalt siia üle kolitud tootmisliini, kus valmistatav tume vedelik müüakse Kagu-Aasia suurlinnadesse.

«Chaga ehk Eesti keeles kasekäsn või must pässik on üks põhilisemaid tooraineid eliksiiris, mida me toodame,» rääkis Chaga OÜ juhatuse liige Siim Kabrits. «Valmistame ravimtaimede segusid, mis on mõeldud inimeste immuunsüsteemi toetamiseks raskematel eluhetkedel, kui energiat on juurde vaja.»

Viljandimaalt Tõrvasse kolima innustas ettevõtet siin saadaval olnud tühi, tuhande ruutmeetri suurune tootmishoone, kus varasemalt on olnud saun, hiljem leiva- ja kohukesevabrik. «Kuna need ruumid olid pakkumisel ja ettevõte kasvab, siis otsustasime, et need ruumid võiksid meile sobida ja otsustasime need soetada,» sõnas Kabrits.

Tehase rajamine Tõrvasse läks maksma umbes 300 000 eurot. Ettevõte hakkab tööd andma 14 inimesele.

Chaga OÜ osanikeks on Nordic Herbs OÜ (Anu Adermann, Eva Maran, Siim Kabrits; 82,1 protsenti), Chaga SPV1 OÜ (Funderbeam Markets OÜ (Urmas Peiker, Heiti Kender); 8,77 protsenti) ja Omaani kodanik Amer Awadh Salim Al Rawas (9,13 protsenti).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles