Peaminister intervjuus Postimehele: tänane koalitsioon ei ole küsimus Jüri Ratasest (18)

Elo Mõttus-Leppik
Copy

Peaminister Jüri Ratase (Keskerakond) sõnul ei saa meedias ilmunud artikleid, kus talle otsitakse uut võimalikku töökohta näiteks ministri või eurovoliniku ametikohal, tõsiselt võtta.

«Need on väga huvitavad fantaasialennud ja paljudel lehelugejatel on seda kindlasti huvitav vaadata. Aga tänane koalitsioon ei ole küsimus Jüri Ratasest,» ütles peaminister Stenbocki majas Postimehele antud intervjuus.

Ratase sõnul on koalitsioon alati küsimus teatud väärtustest ja põhimõtetest. «Eks iga erakond püüab neid oma väärtusi ja põhimõtteid ellu viia.»

Samas ei saa valitsusjuht lähtuda ainult edule orienteeritud ühiskondlikust mudelist, vaid tuleb ka vaadata, kes meie kõrval on.

«Kindlasti sotsiaalset dimensiooni ja kindlustunnet ja tasakaalu on rohkem vaja. Aga loomulikult peaministri roll on alati see, et tema pilk ja vaade peab olema laiem. Ja seda ma olen igal hommikul enda jaoks sisendanud, et Jüri Ratas on kogu Eesti peaminister,» ütles Ratas.

Valitsuse õhkkonnast rääkides toonitas peaminister, et kõik valitsuse liikmed peavad aru saama, et meekonnamängu juures ei saa olla nii, et 1/3 meeskonnast tunneb end väga hästi, aga ülejäänud tunnevad halvasti. «Nii võib lühiajaliselt tegutseda, aga pikaajaliselt mitte. See üleminekuaeg ühel hetkel lõpeb,» lubas ta. 

Küsimuse peale, kuidas ta kavatseb valitsuses korra majja lüüa, vastas Ratas, et peaminister ei saa ütelda, et sina ütled nii või naa. «Meie maailmavaated on mõnes küsimuses väga erinevad, aga need erinevused peaks kujunema välja võimaluseks, et liita seda ühiskonda ja nende erinevuste pinnal peaks see sidusus muutuma tugevuseks, neid erinevusi tuleb ühel hetkel aktsepteerida ja hinnata.»

Aga mida teha, kui soovitud sidususe asemel on ühiskonnas üha süvenevad lõhed? «Ma ei oska seda öelda, et kui oleks mõni teine koalitisoon, kuidas need lõhed meie ühiskonnas siis oleksid. Alati me mõtleme, et kui on kuidagi teistmoodi elu, kui on täna, et siis on parem.» tõdes ta. «Peaministri ametikoht on selline, et tuleb vaadata seda visiooni laiemalt, aga peab arvestama ka sellega, et iga päev võib olla selles ametis viimane.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles