Video: Eesti turistid said Türgis liiklusõnnetuses vigastada

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Türgis Alanya turismipiirkonnas juhtus teisipäeval liiklusõnnetus, milles said vigastada ka Eesti turistid.

Safaridžiip, milles oli 10 inimest, sõitis Sapadere kanjoni järsakult alla ning kukkus 20 meetrit allapoole ojja, edastas Alanya leht. Džiibi kukkumist näinud pealtnägijad helistasid koheselt häirekeskusesse. Tänu sellele jõudis politsei ja kiirabi kiirelt sündmuspaika. 

Lehe andmetel sai kannatada viis Eesti kodanikku, kes viidi haiglasse. Ühe eestlase seisund on eluohtlik ning ta viidi erahaiglasse. Neil kõigil on kehtiv reisikindlustus.

Lisaks eestlastele oli autos kuus reisijat teistest maadest. Hoolimata arstide püüdlustest hukkus Hollandist pärit mees. 

Välisministeerium edastas Postimehele, et nad on juhtumist teadlikud. «Välisministeerium jälgib koostöös saatkonnaga Ankaras ja aukonsuliga Antalyas olukorda ning on vajadusel valmis andma kannatanutele täiendavat abi,» ütles välisministeerium pressiesindaja Britta Tarvis. 

«Tegemist oli tänavalt ostetud džiibisafariga, millele reisikorraldaja kohapealne esindaja oma soovitusi ei ole andnud ega oma selle teenuse üle ka kontrolli,» kommenteeris Novatoursi suhtekorraldaja Olev Riisberg. «Kohalviibivad Novatoursi reisiesindajad on õnnetusse sattunud Eesti inimestega pidevas ühenduses ja otsivad võimalusi nende turvaliseks kojutoimetamiseks,» ütles Riisberg.

Novatours kui reisikorraldaja soovitab osta kõik lisateenused reisikorraldaja poolt volitatud ametliku esindaja kaudu, sest ainult sellisel juhul saab tagada maksimaalset ohutust. «Samuti soovitame kõigil reisijatel tutvuda kindlustustingimustega ja vormistada kõik vajalikud poliisid enne reisile minekut,» selgitas ta.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles