Ohio osariigis Daytonis tappis tulistaja üheksa inimest (10)

Copy

USA Ohio osariigis Daytonis tappis vintpüssiga relvastatud isik ööl vastu pühapäeva üheksa inimest ja haavas veel vähemalt 26-t, enne kui politseinikud ta rünnaku peatamiseks maha laskma pidid.

See oli teine massitulistamine Ühendriikides vähem kui ööpäeva jooksul. Laupäeval lasi automaadiga relvastatud mees Texase osariigis El Pasos rahvast tulvil Walmarti kaubamajas maha 20 ja vigastas 26 inimest.

Umbes 13 tundi hiljem avas üksik ründaja Daytonis pühapäeval tule ning jõudis tappa üheksa inimest, enne kui politseinikud ta vähem kui minutiga neutraliseerisid.

Piirkonna haiglates saab ravi veel vähemalt 26 inimest, kuid nende seisundi kohta üksikasju avaldatud pole.

Daytoni politsei ütles Twitteris, et tulistamine algas Oregoni piirkonnas kell 1.22 (Eesti aeg 8.22).

Oregoni piirkond on ajalooline linnaosa Daytoni kesklinna lähedal ning selles on palju lõbustusasutusi, baare, restorane ja teatreid. Politsei ei ole tulistamise paika täpsustanud, aga pealtnägijate sõnul toimus see baari Ned Peppers juures, kuhu ründaja minna üritas.

Piirkonnas patrullinud politseinikud jõudsid sündmuskohale peatselt pärast esimesi laske ning asusid tulistajale vastu seisma.

«Meil olid politseinikud kohe lähedalt võtta, kui tulistamine algas, ning me suutsime vastata ja asja kiirelt lõpetada,» teatas Daytoni politsei.

Daytoni linnapea Nan Whaley sõnul neutraliseerisid politseinikud ründaja vähem kui minutiga.

«Mind paneb imestama Daytoni politsei kiire reageerimine, mis päästis sõna otseses mõttes sadu inimelusid,» lausus Whaley.

Kiiret reageerimist kiitis ka Daytoni politsei asejuht Matt Carper.

«Õnneks olid meil selle vahejuhtumi alates mitu politseinikku vahetus läheduses, mistõttu oli vägivallaperiood väga lühike. Sellega läks meil väga õnneks,» lausus ta.

«See (juhtum) on küll halb, aga oleks võinud minna palju halvemini.»

Carperi sõnul on tulistaja tuvastamine pooleli. Ründaja sugu pole avaldatud. 

Lisaks pole teada ka tema motiiv, kuid uurijad arvavad, et ründaja tegutses üksi. Uurimist abistab Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Linnapea Whaley sõnul oli ründajal seljas soomusvest ning kaasas suuremahulised salved. Tulistamiseks kasutas ta vintpüssi kaliibriga .223.

Vabaühenduse Gun Violence Archive andmeil oli Ohios toimunu USA 251. massitulistamine. Ühendus määratleb massitulistamist kui tulistamist, kus sai surma või haavata vähemalt neli inimest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles