Fotod ja video: Automaadiga relvastatud mees tappis Texase ostukeskuses 20 inimest (11)

Copy

Automaadiga relvastatud mees tappis eile USA-s El Paso rahvast tulvil Walmarti kaubamajas 20 ja vigastas 26 inimest, teatasid võimud.

«Päev, mis võinuks olla muretu ostleja jaoks tavaline, kujunes üheks kõige surmatoovamaks Texase ajaloos,» ütles osariigi kuberner Greg Abbott ohvrite arvust teatades.

Kannatanute seas on ka lapsi.

Ühel nutitelefoniga jäädvustatud videol võis näha mitmeid surnukehi poe parkimisplatsil, teisel paanikas ostlejaid laskude saatel põgenemas.

Tegemist oli teise inimohvritega intsidendiga Walmarti kaubamajas vähem kui nädala jooksul.

Kinni on peetud 21-aastane valgenahaline mees Dallase eeslinnast Allenist, teatas politsei, mis uurib tapatalguid muu hulgas vihakuriteona.

Mees andis end politsei kätte kaubamaja ees.

«Meil on nüüd selle isiku manifest, mis osutab teatud määral seosele võimaliku vihakuriteoga,» lausus pressikonverentsil El Paso politseiülem Greg Allen.

Anonüümsust palunud ametnike sõnul on kahtlusaluse nimi Patrick Crusius. Tema arvatavas internetis ringelnud manifestis olid read, mis ärgitasid vastu hakkama hispaaniakeelsete invasioonile Texases.

680 000 elanikuga El Paso asub Texase lääneosas Mehhiko piiril ja enamik selle asukatest on hispaaniakeelsed.

Esimesi laske Ciela Vista ostukeskuse Walmarti kaubamajas ja selle ümbruses oli kuulda kell kümme hommikul kohaliku aja järgi.

Politsei pressiesindaja Robert Gomez ütles, et uurijad püüavad kindlaks teha, mis täpselt laupäevase rünnaku ajal juhtus.

Üks tunnistaja ütles uudistekanalile Fox, et nägi militaarrõivastes meest inimeste pihta tuld avamas.

«Ta kandis musta T-särki, kaitsevärvi pükse. Tal oli midagi kõrvade kaitseks, nagu kõrvaklapid, tõeliselt suured,» ütles pealtnägija.

«Tal oli tumedat värvi relv ning ta lihtsalt sihtis inimesi ja tulistas.» Turvakaamera video kohaselt oli tegemist automaadiga AK-47.

Mees olevat valinud oma ohvreid juhuslikult, märkisid pealtnägijad.

Linnavõimude teatel saabusid sündmuskohale ka Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) töötajad.

Las Vegases valimisüritusel olnud demokraatide presidendikandidaat ja endine kongresmen Texasest Beto O'Rourke näis olevat vapustatud oma kodulinnas juhtunust.

Ta ütles, et tulistamine purustab illusiooni edust relvavägivalla ohjeldamisel. O'Rourke märkis, et tema andmeil oli tulistajal sõjaväerelv.

USA president Donald Trump avaldas Twitteris kaastunnet seoses «kohutava» tulistamisega Texases.

«Teated on väga halvad, paljud on tapetud,» kirjutas Trump.

Texase kuberner Greg Abbott nimetas tulistamist tülgastavaks ja mõttetuks vägivallateoks.

Viimane nädal on Ühendriikides relvavägivalda silmas pidades olnud erakordselt halb. Teisipäeval sai kaks inimest surma ja politseinik haavata Mississippi Walmartis.

Möödunud pühapäeval aga avas 19-aastane mees tule California toidufestivalil, tappes kolm inimest, teiste seas kaks last.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles