Video: Lappit jälgiv Tänak noppis päeva esimesel poolel kaks katsevõitu

Postimees Sport
Copy

Ott Tänak alustas laupäevast võistluspäeva Soome rallil neljandal kohal, kuid päeva esimene pool kulges eestlasele edukalt. Toyota esisõitja võitis neljast katsest kaks, kui oli kiireim Pihlajakoski ja Kakaristo esimestel läbimistel, ja läks hoolduspausile liidrikohal.

14. kiiruskatse, kus tiimikaaslased Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke lõhkusid autot, finišis ütles Tänak: «Meeskonnast on väga kahju, aga ma võin öelda, et kõik kolm Toyotat surusid kõvasti. Meil on pikk tee minna ning peame Esapekka Lappile tähelepanu pöörama. Eks näis, kuidas läheb.»

Tänak edestab 15. kiiruskatse järel teisel kohal olevat Latvalat 13,8 ja kolmandal kohal sõitvat Lappit 16,1 sekundiga.

Hooldusalas lausus Tänak WRC All Live’i otse-eetris, et hommik oli tegelikult keeruline ja uutest teelõikudest oli kohati raske aru saada. Ta lisas, et hoidis kõrget tempot seepärast, et meeskonnakaaslased Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala surusid samuti.

Kaardilugeja Martin Järveoja lisas omalt poolt: «Neid katseid on alati tore sõita. Rütm on hea ja auto töötab. Me oleme väga kõvasti pingutanud ja ajad on olnud head. Üldplaanis on kõik korras. Pihlajakoski katsel uus teelõik üllatas meid ja see oli üsna raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles