Video: Ameerikas maandus keset sõiduteed väikelennuk

Copy
Lõuna-California kiirteel maandunud väikelennuk. Pilt on illustratiivne.
Lõuna-California kiirteel maandunud väikelennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Don Boomer / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides liitus eile hommikuse liiklusega keset sõiduteed maandunud väikelennuk. Pentsik sündmus jäi sündmuskohal viibinud politseiniku auto pardakaamerale.

Ühe propelleriga KR2 lennuk lendas üle politseiauto ning maandus Washingtoni osariigi Route 7 maanteel Spanaway linnaosas, umbes 64 kilomeetri kaugusel Seattle'i linnast. 

«Ma arvasin alguses, et tegemist on puldilennukiga, kuid lähemale jõudes muutus lennuk üha suuremaks ja ma sain aru, et lennuk üritab maanduda,» ütles sündmust filminud Washingtoni osariigi politseinik Clint Thompson. 

Kui Thompson aru sai, et lennuk tuleb maanduma, lülitas ta sisse oma sireeni ning blokkis liiklust, et lennumasin saaks ohutult maanduda. Hõbelind sai pidama täpselt enne ristmikku punase fooritule taha. 

«Thompson juhtus olema õigel ajal õiges kohas ja ta nägi pealt lennuki hädamaandumist,» kirjutas Washingtoni osariigi politsei pressiesindaja Johnna Batiste Twitteris.

Spanaway linnaosa, route 7, umbkaudu, kus lennuk maandus.
Spanaway linnaosa, route 7, umbkaudu, kus lennuk maandus. Foto: Google Maps

Politsei sõnul pidi piloot sooritama hädamaandumise, sest lennuki kütusesüsteem oli rikki läinud. Keegi viga ei saanud. 

Pärast maandumist väljus piloot David Acklam lennukist ning sikutas selle politseiniku abiga sõidutee kõrvale. 

«Ma tahan tänada politseinikku. Tema abita oleksin ma võinud kellegi otsa maanduda ja endale ning teistele tõsiselt viga teha. On hea päev olla elus,» ütles piloot KOMO uudisteagentuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles