Arteri videotutvustus: 27. juuli 2019

Arter
Copy

Selle nädala Arterist saate lugeda piirilinna Narva varjatud vaatamisväärsustest, Eesti aasta linnu jälitamisest ning paljulapselistest poliitikutest.

Arteri kaanekangelane on Viljandi Folgi hing ja süda Ando Kiviberg, kes tähistab pühapäeval 50 aasta juubelit. Kiviberg räägib intervjuus armumise võimest, mis kiires maailmas hakkab muutuma haruldaseks, ja sellest, et väike rahvas võibki olla sõbralik kamp natsionaliste. Ühtlasi tutvustab ta, milline kapriisne naisterahvas on torupill ja kuidas pärimusmuusika on meil ajast aega aidanud leida kaaslast, jõudu ja iseennast.

Osaluseksperimendi käigus avastas Arter, et hobustega kappamine on intensiivne trenn, kus lähevad käiku kõik lihased. Üllatuslikul selgus, et 45 minuti jooksul kulub rohkem energiat kui tunniga jõusaalis higistades. Järgmiseks päevaks tekkisid sõrmedele villid ning pea võimatu oli istuda ja astuda.

Tänavuse Tour de France'i harrastajate sõit kõrgel Alpides, kus rohkem kui kahesaja eestlase seas väntas ka president Kersti Kaljulaid, oli osalejate sõnul kõigi aegade kõige rängem. Üks osalenu kirjeldas, kuidas viimase, 37 kilomeetri pikkuse tõusu poole peal oli osa rattureid nii läbi, et vajasid kanderaami ja arstide abi. Keegi kurnatuist tuli lennutada koguni helikopteriga haiglasse.

Neil ja teistel teemadel lugege juba homme ilmuvast Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles