Tänavu juunis tabati Eesti teedel rekordiliselt palju joobes juhte. Viimati tabati ühes kuus nii palju roolijoodikuid kuus aastat tagasi.

«Juuni ongi teatud mõttes joodikute kuu,» ütleb politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. «Inimesed joovad pühade ajal rohkem ja politsei kontrollib ka rohkem.»

Postimees analüüsis joobes juhtimisega seotud PPA andmeid, mis ulatuvad tagasi 2012. aastasse. Neist selgub, et keskmiselt on ühes kuus puhuma pandud 64 000 juhti. Selle näitajaga on Eesti ka Euroopa riikide võrdluses esirinnas.

Tüüpilise roolijoodiku profiili – 26–36 aastat vana mees – sobitub hästi ka nüüdseks 37-aastane Tero, kes jäi 2017. aasta detsembris kaks korda politseile purjuspäi sõitmisega vahele. Esimesel korral tuvastati tal raske, teisel korral keskmine joove.

Esimest korda vahele jäämise kohta väitis ta Postimehele, et esialgu istus roolis üks tema alluvuses töötanud ukrainlane, aga kuna viimane ei saanud Tallinna liikluses hakkama, otsustas Tero ise rooli haarata.

«Aga, jah, ma olin just päris tugevalt joonud,» tunnistab ta. «Enne seda olime just Paides peol käinud ja mul oli autos ka veel liitrine rumm kaasas. Algul oli mul kaine rool, aga siis aeti mind närvi, et kuidas te üldse sõita ei oska. See otsus tuli hetke ajel.»

Kommentaarid (32)
Copy