Kanadas kadunuks peetud noormehed kuulutati topeltmõrvas kahtlustatavatena tagaotsitavaks

Copy
Kanadas tagaotsitavad Kam McLeod ja Bryer Schmegelsky.
Kanadas tagaotsitavad Kam McLeod ja Bryer Schmegelsky. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Kanada politsei kuulutas varem kadunuks peetud kohalikud noorukid Kam McLeodi ja Bryer Schmegelsky topeltmõrvas kahtlustatavatena tagaotsitavaks. Väga ohtlikuks peetavate noormeeste tabamiseks on üle riigi alanud inimjaht.

McLeod (19) ja Schmegelsky (18) olid esialgu kadunuks kuulutatud, kuid olukord muutus pärast seda, kui politsei avastas reedel nende põlenud matkabussi ja selle juures söestunud tundmatu mehe surnukeha. Politsei tegi kohutava avastuse Dease'i järve lähedal, mis asub ligi 500 kilomeetrit eemal kohast, kust avastati Austraaliast pärit Lucas Fowleri (23) ja Ameerikast pärit Chynna Deese'i (24) surnukeha.

Kanada politsei teatel märgati kahte tagaotsitavat noormeest Saskatchewani provintsi põhjaosas. Politsei ei täpsustanud, kus ja millal neid märgati, kuid lisas, et nad sõitsid 2011. aasta halli Toyota RAV 4ga.

Alaska maantee äärest surnuna leitud Lucas Fowler ja Chynna Deese.
Alaska maantee äärest surnuna leitud Lucas Fowler ja Chynna Deese. Foto: NSW POLICE HANDOUT / EPA

Kanada politsei kuulutas noormehed tagaotsitavateks, kahtlustades neid Fowleri ja Deese’i ning ende põlenud matkabussi juurest leitud mehe tapmises. Politsei ei ole avaldanud kolmanda ohvri nime ega ka seda, kuidas ta suri.

Politsei hoiatab, et McLeod ja Schmegelsky on ohtlikud ning lisab, et juhul, kui keegi neid märkab, siis kindlasti ei tohi neile ise läheneda, vaid tuleb helistada hädaabi numbrile.

Tumedapäine ja habemega McLeod on umbes 193 sentimeetrit pikk ja kaalub 76 kilo. Schmegelsky on sarnase kehaehitusega ja liivakarva juustega. Politsei hoiatas, et kahtlusalused võivad oma välimust ja sõidukit muuta. «Usume, et nad jätkavad põgenemist. Me keskendume praegu nende leidmisele,» märkis politsei pressiesindaja Janelle Shoiet.

Avalikkuse abi palub politsei veel ühe seni tuvastamata mehe leidmiseks, keda oli nähtud Fowleriga vestlemas. Eile avaldati temast pealtnägijate ütluste põhjal tehtud joonistus.

Kanada politsei joonistus sellest, milline tapetud mees välja võis näha.
Kanada politsei joonistus sellest, milline tapetud mees välja võis näha. Foto: DARRYL DYCK / The Canadian Press/PA Images / Scanpix

Austraaliast Uus-Lõuna-Walesi osariigist pärit Fowler ja USAst Põhja-Carolina osariigist pärit Deese olid lõpetamas oma kahe nädala pikkust autoreisi, kui nende veok Alaska maanteel, umbes 20 kilomeetri kaugusel Liardi kuumaveeallikatest, rikki läks.

Nende surnukehad avastati maantee äärest 15. juulil, kuid nende isikute tuvastamiseks kulus kolm päeva. Politseinikud usuvad, et nad tapeti kas 14. või 15. juulil.

Möödunud reedel avastasid politseinikud Dease'i järve äärest McLeodi and Schmegelsky leekides matkabussi ning samast lähedalt leiti söestunud surnukeha. Esialgu kuulutas politsei noormeeste leidmiseks välja otsingu, kuid nüüd on jooksus noorukid kuulutatud mõrvakahtlusega tagaotsitavateks.

Dease'i järve äärest leiti tagaotsitavaks kuulutatud noorukite matkabuss ja söestunud laip. Liardi kuumaveeallikate juurest aga leiti tapetud noorpaar.
Dease'i järve äärest leiti tagaotsitavaks kuulutatud noorukite matkabuss ja söestunud laip. Liardi kuumaveeallikate juurest aga leiti tapetud noorpaar. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles