Kanada politsei: kahtlased mõrvad ja kadunud teismelised võivad olla seotud

Copy
Austraaliast pärit Lucas Fowler (23) ja USAst pärit Chynna Deese (24).
Austraaliast pärit Lucas Fowler (23) ja USAst pärit Chynna Deese (24). Foto: NSW POLICE HANDOUT / EPA / Scanpix

Kanada politsei uurib seoseid kolme kahtlase surma ning kahe nooruki kadumise vahel. Kuriteod pandi toime paari päeva jooksul Kanadas, eraldatud maantee ääres.

Kanada politsei teatas eile pressikonverentsil, et Austraaliast pärit Lucas Fowleri (23) ja Ameerikast pärit Chynna Deese'i (24) topeltmõrv ja kahe Kanada teismelise kadumine võivad olla omavahel seotud.

Deese ja Fowler tapeti tulirelvast möödunud nädalal. Esmaspäeval avaldas Kanada politsei joonistuse arvatavast kahtlusalusest, keda pealtnägijad märkasid koos Fowleriga tee ääres, kust ohvrite surnukehad leiti.

Politsei rõhutas, et ei ole meest veel ametlikult kahtlusaluseks kuulutanud – temaga tahetakse vaid vestelda.

Kanada kuningliku ratsapolitsei avaldatud joonistus potentsiaalsest kahtlusalusest.
Kanada kuningliku ratsapolitsei avaldatud joonistus potentsiaalsest kahtlusalusest. Foto: Darryl Dyck / AP / Scanpix

Mõrvatud noorpaar oli kahenädalasel autoreisil Kanadas, kus Fowler ka töötas. Paari surnukehad leiti Alaska maantee 20. kilomeetrilt, Liardi kuumaveeallikatest lõuna pool. Politsei teatel mõrvati noorpaar kohaliku aja järgi 14. juuli kella 16.00 ja 15. juuli kella 7.00 vahel. Nende 1986. aasta sinine Chevrolet’ minibuss asus surnukehade lähedal.

Meediaga suhelnud pealtnägijad rääkisid meediale, et olid märganud noorpaari varem tee ääres, sest nende auto oli rikki läinud.

Lucas Fowleri isa Sephen kirjeldas oma poja ja tema sõbratari mõrva kui traagiliselt lõppenud armulugu. Nad kohtusid 2017. aastal Horvaatia hostelis ning olid sellest alates koos mööda maailma reisinud.

«Meie poeg Lucas nautis seda maailmareisi väga. Ta kohtas ilusat noort neiut ja nad moodustasid meeskonna, olid hea paar ja nad armusid,» ütles noormehe isa.

Fowleri isa on Austraalias Uus-Lõuna-Walesi osariigi politseinik ning ta sõitis Kanadasse koos kahe kolleegiga ise kohale, et Kanada politseile tuge pakkuda.

Dease'i järve äärest leiti kadunud noorte matkabuss ja söestunud laip ja Liardi kuumaveeallikate juurest leiti noorpaari surnukehad.
Dease'i järve äärest leiti kadunud noorte matkabuss ja söestunud laip ja Liardi kuumaveeallikate juurest leiti noorpaari surnukehad. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Politseinikud kaaluvad võimalust, et noorpaari mõrv on seotud reedel kadunuks kuulutatud kahe noorukiga, kes on siiani kadunud. Kam McLeod (19) ja Bryer Schmegelsky (18) olid teel Yukoni territooriumile, kuid ei ole eelmisest nädalast saati kellegagi ühendust võtnud.

Nende põlenud matkabuss leiti Dease'i järve juures asuva tee äärest eelmisel reedel. Sõiduk oli umbes 500 kilomeetri kaugusel kohast, kust leiti Fowler ja Deese.

Kanada politsei joonistus sellest, milline võis välja näha noorukite põlenud matkabussi juurest leitud söestunud mees.
Kanada politsei joonistus sellest, milline võis välja näha noorukite põlenud matkabussi juurest leitud söestunud mees. Foto: DARRYL DYCK / The Canadian Press/PA Images / Scanpix

Kadunud teismeliste matkabussi lähedalt leiti söestunud surnukeha. Politseil ei ole õnnestunud laipa tuvastada, kuid nad usuvad, et tegemist oli 50ndates või 60ndates mehega. «Ei ole selge, kuidas surnud mees sõiduki põlenguga või kahe kadunud noorukiga seotud on,» teatas politsei pressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles