VIDEO: Pihkva mõmmik kummutas Soorus prügikaste

Kevin Koik
, suvereporter
Copy

Esmaspäeva hilisõhtul leidis üks Pihkvas lahti lastud karudest taas tee inimeste sekka. Valgast 12 kilomeetri kaugusel asuvas Sooru külas jalutas karu inimeste koduaedades ning askeldas prügikastide kallal.

Kohaliku elaniku Kevin Johhan Tamme sõnul tuli karu ta koduaia lähistele kella 22 paiku ning võttis sealt suuna Sooru järve poole ja külatänavate vahele. Mehe sõnul oli karu kõrva küljes näha ka kollast numbriplaati.

Teade küla vahel tegutsenud Pihkva karust jõudis ka Sooru jahiseltsi esimehe Oliver Orgelini. Tema saabudes oli karu järve ääres prügikastist toitu otsimas ning ei lasknud end elanike hirmutamisest esialgu segadagi. Orgeli sõnul keeras karu küla vahel kummuli kolm prügikasti.

Külaelanikud asusid looma asulast eemale peletama, kasutades selleks autosid ja signaalitamist. Orgeli teatel kulus tund aega enne, kui karu õnnestus metsa hirmutada.

Viimase kuu jooksul on pruunkarusid Valgamaal seiklemas märgatud mitmetel kordadel. 29. juunil leidsid tee Valga linna kaks mõmmikut Pihkva oblastist ning 10. juulil käis üks neist Valgast umbes 12 kilomeetri kaugusel Tõlliste külas koduõuel. 14. juulil nähti karu Jaanikese külas ja Valga-Viljandi maanteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles