Arteri videotutvustus: 20. juuli 2019

Arter
Copy

Selle nädala Arteri peategelane on diplomaat Margus Kolga, kes sõitis kahe ja poole aasta jooksul läbi suure osa maailmast, et koguda toetust Eesti pääsemisele ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks. 

Kolga tunnistab, et maandus nii mõneski pisiriigis tundega, justkui oleks ta saabunud kohale üllatuskülalisena. Ühtlasi ütleb Kolga välja oma seiskoha, kas tõepoolest võis Venemaa anda ÜROs oma hääle Eesti toetuseks.

Arter saatis Tallinnas jalgratastel liikuvat kiirabibrigaadi, kelle ülesanne on jõuda vanalinna munakivitänavatel abivajajateni üheainsa minutiga. Selgus, et mõnikord tuleb ratastel meedikuil kihutada ka reisisadamasse, kus kruiisilaevadel vaagub keegi turistidest hinge. Enamasti suudavad kiirabitöötajad hädalised jalule aidata, ent paraku mitte alati.

Eesti Antarktika ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli raporteerib, kuidas läks purjelaeval Admiral Bellingshausen teekonna algus Läänemerel. Pruuli kirjeldab, millise unikaalse kingituse tegi ta Kroonlinna muuseumile, ja avaldab lootust, et ükskord saab Eesti Venemaalt tagasi oma presidendi auraha ja Tartu Ülikoolist sõjapakku viidud esemed.

Arteri autorubriik arvustab Hyundai uut tippmudelit, mille eristamisele tavalisest mugavast ja kohmakast pereautost pole pandud mingit rõhku. Kogu rõhk on pandud auto sisse. Mida see tähendab, ja millega veel Arter teie silmaringi laiendab, saate lugeda juba homsest numbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles