Eestlasest maailmarändur jõudis kaheaastaselt rännakult tagasi koju

Agaate Antson
, Reporter
Copy

Teisipäeval jõudis pikalt maailmarännult koju Tallinnast pärit Risto Prii, kes alustas oma retke pea kaks aastat tagasi Malaisiast. Postimees filmis ränduri viimaseid kilomeetreid enne kodulinna jõudmist.

Algselt plaanitud seljakotimatk kujunes jalgrattareisiks ja seejärel tekkinud idee rattaga Austraaliasse vändata kasvas sujuvalt hoopis pikemaks maailmarännuks.

Prii asus 5. septembril 2017. aastal koos sõbraga Malaisias seljakotirännule. Koos liiguti edasi Vietnami ja seejärel Kambodžasse. Kambodžas otsustas Prii, et soovib siiski rohkem maailma näha, ostis endale ratta ja asus üksinda Austraalia suunas teele.

«Rattasõit ei olnud mul üldse plaanis, ma pole isegi rattur ja varem pole väga palju rattaga sõitnud,» sõnas rännusell Postimehele. Prii selgitas, et talle lihtsalt tundus, et jalgrattasõit on maailma nägemiseks ideaalne viis.

«Jalgrattaga näeb rohkem, see ei ole liiga kiire ega ka liiga aeglane,» sõnas ta ja lisas, et see mõttekäik on end reisi jooksul igati õigustanud. Pärast seda, kui Prii oli Austraalias 5500 kilomeetrit vändanud, ei tundnud ta veel, et jalgrattareis võiks lõppeda. Ta ostis nii endale kui jalgrattale lennupiletid ja lendas Kanadasse. Seal hakkas ta lõuna suunas sõitma, lootes lõpuks läbi Ameerika Ühendriikide Kesk- ja Lõuna Ameerikani jõuda.

Nagu sellistel reisidel ikka, ei läinud ka seekord kõik nii nagu plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles