Fotod ja video: rekordkoguses amfetamiini tootnud jõuk sai ülipika vanglakaristuse (1)

Postimees
Copy

Harju maakohus mõistis täna kuritegeliku jõugu süüdi suures koguses amfetamiini tootmises ning levitamises ning mõistis nad pikaks ajaks vangi. Ühe mehe mõistis kohus liitkaristusena rohkem kui 19 aastaks vangi.

Kohus saatis Andres Tartu amfetamiiniäri eest 15 aastaks vangi. Sellele lisandus varasema kuriteo eest kandmata karistus üle nelja aasta, seega peab mees minema trellide taha 19 aastaks, üheks kuuks ja neljaks päevaks.

Aivar Tartule mõistis kohus amfetamiiniäri eest karistuseks 14-aastase vangistuse.

Kohus mõistis Dmitri Ivanovi süüdi narkootikumide suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja karistas teda 13-aastase vangistusega. Kohus lisas mehe karistusele varasema kuriteo eest ärakandmata osa ning kokku peab mees minema trellide taha 13 aastaks kolmeks kuuks ja 28 päevaks.

Aleksander Kuzmin sai amfetamiiniäri eest üheksa ja poole aasta pikkuse vangistuse. Kohus liitis sellele varasema kuriteo eest kandmata karistuse ja kokku peab mees veetma trellide taga 12 aastat, neli kuud ja 10 päeva.

Oleg Samohhini mõistis kohus trellide taha 11 aastaks.

Kristiina Romanovale mõistis kohus kaheksa-aastase vangistuse, millele lisas varasema kuriteo eest kandmata karistuse. Kokku peab naine veetma trellide taga kaheksa aastat, kaks kuud ja 27 päeva.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse politseinikud pidasid mullu veebruarist maini kinni kuus inimest, kahtlustatatuna suures koguses amfetamiini tootmises ning levitamises Ida-Virumaal ja Harjumaal. Läbiotsimistel leiti üle 139 kilo amfetamiini sisaldanud vedelikku, mis on üks suurimaid ära võetud koguseid Eesti narkoturul.

Süüdistuse järgi käitlesid mehed kriminaaltulu teenimiseks suures koguses amfetamiini.

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul leiti garaaži läbiotsimisel 139 kilogrammi vedelikku, mis sisaldas 75 kilogrammi puhast amfetamiini. «Peatasime amfetamiini tootmise mahus, mis Eesti turul on erakordne. Aine kättesaamise kõrval oli samavõrd tähtis kogu kuritegeliku tootmisahela ladviku tabamine ja müügivõrgustiku lõhkumine.» 

Pikaro hinnangul võinuks ära võetud lähteainetest valmistada vähemalt 200 kilogrammi amfetamiini. «Sellise koguse amfetamiini väärtus tänaval oleks miljonites eurodes, kui arvestada, et tänaval müüdava amfetamiini kangus jääb 30 protsendi juurde.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles