Galerii ja video: laulupeole tulevad jaapanlased alustasid lauluga juba lennujaamas (3)

Agaate Antson
, Reporter
Copy

Täna varahommikul maandus Tallinna lennujaamas laulupeo kahtlemata kõige eksootilisem koor, Jaapanist pärit Wakayama lastekoor. 47-liikmeline koosseis oli reisiväsimusest hoolimata nõus kohe ka eestikeelse viisijupi üles võtma.

Kaugetel külalistel oli juba lennujaama jõudes nägu naerul ning palve kaamera ees üks eestikeelne lugu esitada tekitas noorte seas teatavat elevust.

Lastekoor laulis küll huvitava aktsendiga, kuid sellegipoolest ideaalse kõlaga Karl August Hermanni loo «Lauljate tervitus». Koorijuht Kobata Ayano sõnul on laste suurim lemmik aga hoopis Rasmus Puuri ja Hando Runneli «Maa, mida armastan».

Dirigent Ito Keishi selgitas, et laulupeole toob neid meile olulise festivali kuulsus. 

«Juba Jaapanis olles kuulsime siinsest laulupeost ja harjutasime selle nimel, et siia saada ja näha, kuidas inimesed kokku kogunevad ja laulavad,» sõnas Keishi.

Wakayama lastekoor külastab Eestit esimest korda, kuid eesrindlik koor on varasematel aastatel käinud esinemas nii Ameerika Ühendriikides kui ka Euroopas.

Vaata lähemalt videost, millise laulu õppimine on lastele kõige rohkem raskusi valmistanud ning mida jaapanlaste koor Eestis kõige rohkem näha tahab.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles