Video: Gonsiori tänaval peeti taksojuhtidele kontrollreidi

Postimees
Copy

Reede hommikul viisid munitsipaalpolitsei ja Kesklinna politseijaoskonna patrull läbi Gonsiori tänaval kontrollreidi, mille käigus alustati menetlust kuue taksojuhi suhtes, tosina juhi puhul piirduti hoiatusega. 

Eile hommikul viis munitsipaalpolitsei ja Kesklinna politseijaoskonna patrull läbi kontrollreidi Gonsiori tänaval, eesmärgiga tuvastada taksojuhid, kes liikluseeskirju eirates kasutavad ära ühistranspordile mõeldud sõidurada. 

«Liikluseeskirjade rikkujate seas on nii neid, kes ei ole aru saanud muutsuunaga tänava liiklusskeemi loogikat kui ka neid, kes nahaalselt rikuvad liiklusseadust. Kahjuks on viimaste hulgas väga palju taksojuhte ja nende korralekutsumiseks reid korraldatigi,» ütles mupo taksosektori juht Aivar Melnikov.

Napi kahe tunni jooksul alustati menetlust kuue taksojuhi suhtes, hoiatusega piirduti aga tosina juhi puhul. Rikkujate hulgas oli üks teenindajakaardita taksojuht ja üks äpitaksojuht, kes sõnagi riigikeelt ei osanud.

«Juht väitis kangekaelselt, et nende firmas pole mõttetu keele oskus vajalik. Selline suhtumine võttis küll sõnatuks.»

Politsei tegeles valdavalt tavasõidukijuhtide korralekutsumisega, kuid võttis rajalt maha ka ühe ilma teenindajakaardita töötava äpitaksojuhi, kellega edasi tegeles juba mupo inspektor.

«Kui tavasõidukijuhi puhul on eksimine vähese kogemuse tõttu veel kuidagi inimlikult mõistetav, siis igapäevaselt liikluses viibivate taksojuhtide puhul on tegemist sulaselge pahatahtliku rikkumisega. Seda oli märgata ka juhtide käitumises - niipea, kui märgati neoonvestides korrakaitsjaid, tehti kiire tänavalt ärapöörde-manööver.»

Melnikovi sõnul jätkatakse samalaadseid äkkreide ka tulevikus. «Tänane kontrollkäik näitas, et koostöö politseiga on efektiivne ja ladus ning peaasi - vajalik. Leppisime kokku, et teeme samalaadseid reide koos ka edaspidi - nii kaua, kuni asjad juhtidele selgeks saavad.»

Järgmine kontrollkäik Gonsiori tänavale toimub juba järgmise nädala alguses. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles