Video: Merkel vappus Berliinis ühel üritusel uuesti (1)

Copy
Kantsler Angela Merkel osalemas täna Christine Lambrechti justiitsministriks vannutamise tseremoonial.
Kantsler Angela Merkel osalemas täna Christine Lambrechti justiitsministriks vannutamise tseremoonial. Foto: Kay Nietfeld / AP / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel näis täna Berliinis toimunud üritusel vankuvat ning teda võis näha värisemas teist korda 10 päeva jooksul.

Merkel seisis president Frank-Walter Steinmeieri kõrval varahommikul siseruumides uue justiitsministri ametisse vannutamise tseremoonial. Seal hakkas ta ühtäkki vappuma,  misjärel ulatati talle veeklaas, millest ta ära ütles. Pool tundi hiljem parlamendi ette saabudes näis temaga olevat kõik korras.

Neljapäeval peaks kantsler suunduma G20 tippkohtumisele Jaapanisse. Tema pressiesindaja Steffen Seiberti sõnul toimub kõik plaanipäraselt ja kantsleriga on kõik korras. 

Merkeli terve keha rappus ka eelmisel teisipäeval palavas peetud tseremoonial, kui ta seisis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi kõrval. Kantsleri sõnul tundis ta pärast kolme veeklaasi end paremini.

64-aastane Merkel juhib Saksamaad 2005. aastast.

Saksamaal on ilm palav ka sel nädalal, kuigi Berliini õhutemperatuur on kolmapäevasest haripunktist neljapäevaks märkimisväärselt langenud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles