Ralli liidriks kerkinud Tänak: pean hoidma järjepidevust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sardiinia ralli laupäevast võistluspäeva kolme järjestikuse katsevõiduga alustanud Ott Tänak (Toyota) hiilgas rehvivalikuga, eelistades keskmist segu. Paljud konkurendid olid rajal kõva seguga.

«Vaatasin, millised rehvivalikud tehti nendel katsetel eelmistel aastatel. See on normaalne, kui veidi ajalugu uurin,» lausus Tänak hoolduspausi ajal WRC+ Live otseülekandele, lisades veel rehvivaliku kohta: «Meil oli see parem kui konkurentidel ja suutsime selle ka ära realiseerida.»

Kolme katsevõitu kommenteeris Tänak järgmiselt: «Tavaliselt on esimestel läbimistel teedel väga palju liiva, aga üldiselt tundusid katsed kiiremad kui reedel. Samas oli ka palju ohte, ei olnud kerge. Peab silmad lahti hoidma, sest teine läbimine tuleb veel raskem. Pean hoidma järjepidevust.»

12. kiiruskatse järel on Tänaku edu hispaanlase Dani Sordo (Hyundai) ees 6,4 sekundit. Kolmandal kohal asuv soomlane Teemu Suninen (M-Sport) kaotab Eesti ralliässale ligi poole minutiga. Kokku on Sardiinia rallil kavas 19 kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles