Video: mupo ja politsei taltsutasid agressiivset taksojuhti (4)

Postimees
Copy

Ilma loata tegutsenud taksojuht püüdis mupo eest põgeneda, kuid saadi politsei abil kätte.

Mupo patrull märkas 26. mail kaubamaja juures kõnniteel parkivat taksotunnustega sõidukit. Inspektorid suundusid asjaolusid kontrollima, kuid sõidukijuht sõitis korraldusi eirates üle kõnnitee patrulli eest ära. Inspektorid võtsid koheselt ühendust politseiga ning palusid sõiduki peatamiseks abi. Politsei reageeris kiiresti, põgenenud sõiduk peatati Ahtri tänaval,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Ka nüüd keeldus taksojuht vajalikke dokumente esitamast ning pidas end üleval äärmiselt ebaviisakalt. Taas tuli sekkuda politseil ning järgnev kulges nagu tõelises politseifilmis – taksojuht, keeldunud koostööst ning allumata korrakaitsjate käsklustele, proovis taas põgeneda. Politseiinspektorid olid sunnitud sõidukijuhi suhtes kasutama vahetut sundi.

Edasise kontrollimise käigus selgus, et taksojuhil puudusid tasulise taksoveo teenuse osutamiseks vajalikud dokumendid -  sõidukikaart ja ka teenindajakaart, kuigi  sõidukijuht kasutas plafooni, hinnakirju ja taksomeetrit. Mupo algatas juhi suhtes väärteomenetluse.

«Videos nähtava juhi puhul on tegemist korrakaitsjate vana tuttavaga, kelle liiklusrikkumiste konto on üles loetletud kolmel, tihedas kirjas A4 lehel. Lisaks näitab karistusregister, et mehel on hetkel 48 kehtivat karistust  – teda on karistanud nii mupo kui ka politsei. Suur osa trahvidest on kas maksmata või läinud kohtutäiturile,»ütles Hunt.

Mupo juhataja Aivar Toompere sõnul on korrakaitsjate jaoks kurvastav asjaolu, et seadusandluse lõtvus ja ettevõtlusvabaduse soodustamise sildi all vohab taksonduses ebaaus äritegevus. «Tihti puuduvad teenuse pakkujal taksoteenuse osutamiseks vajalikud dokumendid, puudub elementaarne keeleoskus, käitumiskultuur ja taksokindlustus. Lisaks on paljudel juhtidel varasemad või kehtivad karistused varguste, röövimiste, tapmiste, inimkaubanduse, kehalise väärkohtlemise, alkoholijoobes sõitmise või muude toime pandud süütegude eest. Paraku sõidutavad sellised juhid inimesi ringi igapäevaselt ja järjest rohkem laekub korrakaitsjatele kaebusi ebapädevate ja keeleoskamatute klienditeenindajate kohta. Kahjuks on teenindajakaardid tähtajatud ja meil puudub täna ülevaade, kes tegelikult taksoteenust osutavad. Mupo ametnikud tegelevad taksojuhtidega igapäevaselt, sadu teenindajakaarte on tühistatud ja paljudele keeldutakse seda väljastamast. Olukord paraneb,  aga seadusandlust muutmata on raske head tulemust saavutada,» lausus mupo juhataja.

Nagu viimased nädalad ja päevad näitavad, siis liikluses põhjustavad kogenematud juhid järjest rohkem õnnetusi. Kuni selline olukord jätkub, jääb üle vaid soovitada  – valige endale liiklemiseks kogemustega ja usaldusväärne taksofirma, soovitab mupo.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles