Eesti veemotosportlased rihivad Ungari EM-etapil kõrgeid kohti

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Jetisport.
Jetisport. Foto: Eesti Veemoto Liit

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Ungaris jetispordi Euroopa meistrivõistluste II etapp. Eestlaste kohad pärast Portugalis toimunud EM-sarja esimest etappi on head. Juunioride klassides SKI GP3.2 ja SKI GP3.3 hoiavad liidrikohti Ander Hubert Lauri ja Mattias Reinaas. Runabout GP4 arvestuses on esikohta hoidmas Mattias Siimann ja SKI Ladies GP1 klassis on Jasmiin Üpraus kolmandal kohal.

Ungarisse EM-i II etapile lähevad Eestist 14 sportlast. Varem ei ole kunagi nii palju eestlasi korraga EM-il ega MM-il osalenud.

Lisaks meie rahvuskoondise põhisõitjatele, kes osalevad MM-sarjas ja sõitsid EM-i I etapil Portugalis on Ungarisse minemas mitmeid noori võidusõitjaid kelle jaoks see võistlus on UIM-i rahvusvaheliste tiitlivõistluste debüüt. 

«Meie Eestis toimuvad võistlused ei ole väikesed aga kui tiitlivõistlustel oled stardis koos Euroopa paremikuga siis sealt omandatav kogemus on hoopis midagi muud. Püüame anda endast parima, et nii jetisportlased kui paatide ringrajasportlased osaleksid võimalikult palju rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. See tõstab taset Eestis ja aitab kõvasti kaasa meie spordiala arengule,» kommenteeris Eesti Veemoto Liidu peasekretär Algo Kuus. 

Eesti sportlased on võistlemas järgmistes kategooriates:

SKI Junior GP3.2 Ander Hubert Lauri

SKI Junior GP3.3 Mattias Reinaas ja Sten Marten Villenthal

SKI GP3 Mattias Reinaas ja Karl Joosep Steinberg

SKI Veteran GP1 Egon Üpraus, Andres Lauri ja Andres Kalmer

SKI GP2 Jasmiin Üpraus

SKI Ladies GP1 Jasmiin Üpraus, Kätriin Nilbe ja Elina Kaarneem

SKI GP1 Marten Männi ja Markus Lutsokert

Runabout GP4 Mattias Siimann

Runabout GP1 Anton Pankratov

Reedel sõidetakse Ungaris vabatreeningud ja ajasõidud. Esimesed kaks võistlussõitu sõidetakse laupäeval ja viimane sõit toimub pühapäeval.

Vaata Olbia jetispordi maailmameistrivõistluste etapi videokokkuvõtet siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles