Tipphetked: Toronto Raptors alistas tiitlikaitsja ja krooniti esimest korda NBA tšempioniks

Postimees Sport
Copy

Korvpalliliiga NBA finaalseeria kuuendas mängus võõrustas 2:3 kaotusseisus olnud tiitlikaitsja Golden State Warriors koduses Oaklandis ajaloos esimest korda kahe parema sekka jõudnud Toronto Raptorsit. Raptors võitis tasavägiselt kulgenud mängu 114:110 ning krooniti esimest korda NBA meistriteks.

Golden State Warrioris kaheaastane valitsemisaeg korvpalliliigas NBA sai täna lõpu. Toronto Raptors jõudis esimese tiitlini pärast klubi asutamist 1995.aastal. Raptors alistas Warriorsi mängudega 4:2 ja Kanada klubi liider Kawhi Leonard valiti finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.

NBA tänavuse finaalseeria viimaseks jäänud mängus oli klassikalist heitlust. Enne neljandat veerandaega oli peal veel Golden State 88:86. Kuid kolmandal veerandaja lõpus sai vigastada üks Warriorsi tugitaladest Klay Thompson, kuigi Warriors jätkas võitlust, jäid nende käed võidu haaramisel seekord lühikesteks. Raptorsi pink oli lihtsalt pikem ning ühtlasem.

Kyle Lowry viskas Raptorsi parimana 26 punkti, võttis seitse lauapalli ning andis 10 resultatiivset söötu. Pascal Siakam lisas sammuti 26 punkti, Leonard ja Fred VanVleet lisasid kumbki 22 silma. Warriorsi resultatiivsem oli Thompson 30 punktiga, Andre Iguodala sai kirja 22 silma.

Mäng tervikuna järelvaadatav:

Enne mängu:

Valitsev meister võitis teisipäeval finaalseeria viienda mängu võõral väljakul tulemusega 106:105 ning tegi ühtlasi mitmel moel ajalugu. Ühelt poolt oli tegu esimese ühepunktilise võiduga NBA finaalseerias pärast 2007. aastat ning teisalt tõusis Warriors unelmate korvpalliliiga ajaloos kuuendaks meeskonnaks, kes suutnud võita ellujäämismängu.

Samas on ajalugu tänavuses finaalseerias kõvasti Raptorsi kasuks kaldu, kuna 34 meeskonnast, kes on läinud NBA ajaloos finaalseeriat mängudega 3:1 juhtima, on tulnud hiljem meistriks. Ainus erand pärineb 2016. aastast, mil Cleveland Cavaliers sai seitsme kohtumisega jagu just Warriorsist.

Kui Warriors peaks tänavuse NBA finaalseeria kuuenda mängu võitma, siis otsustav seitsmes kohtumine on kavas Eesti aja järgi pühapäeva ööl vastu esmaspäeva Torontos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles