Estonian Cupi kokkuvõttev saade: kes olid ratta seljas tegijad Tallinna püramiidide all?

Postimees Sport
Copy

Estonian Cup rattamaratonide sarja kolmanda osavõistluse eel hoidsid mitmed hinge kinni, kuna eri ilmajaamad ennustasid täpselt võistluse ajaks pealinna ränka vihmasadu. Ratturite õnneks prognoos ei pidanud paika ning palava päikese ja sooja tuulega läks Ülemiste Cityst rajale selle hooaja rekordiline arv osalejaid. Üheksandat korda peetud Tallinna Rahvasõidu võitis Markus Pajur.

«Keskendun küll sellel hooajal rohkem maanteele, aga baigisõidud annavad vaheldust ja teevad tuju heaks. Korra hakkasin kahtlema, kas oli õige tegu rünnata, sest nägin, et proovitakse igal kümnel juhul mulle järele tulla. Ainus mõte, mis peas vasardas oli – saaks ometi lageda pealt metsa singlitele ära. Eks see palavus aitas ka kaasa, olen ju suht kleenuke ja talun kuuma rohkem. Ära tuli ja väga hea meel on selle üle.»

Tõsi küll, Europargi mäefiniši ja Küüslaugufesti vahefinišid võitis laupäeval Gert Jõeäär. Esikolmiku madalamad kohad hõivasid Jõeäär ja Caspar Austa.

Naistest ületas esimesena lõpujoone mägisema Eestimaa esindaja, võroke Mari-Liis Mõttus.

«Enne starti ei osanud midagi arvata, tegin see nädal tugevamalt trenni, taastumiseks ei jäänud aega. Aga voogav ja vahelduv rada oli täna täpselt mulle tehtud – kogu aeg tuli nii-öelda peal hoida ja kummipaela effekti ei tekkinud kordagi. Tasus pealinna tulla,» rääkis ta. Teisena lõpetas naistest Liisa Ehrberg, kolmandana Janelle Uibokand. 

Hansgrohe kiirenduskilomeetri võitis meestest Anti Arumägi, naistest Mari-Liis Mõttus. Võistkondlikus arvestuses hõivas poodiumi kõrgeima astme KoMo/Veloplus, naiskondadest Hawaii Express/Cyclon. Gardena maratoni distantsil sõitis teistel üksinda eest ära Kaspar Neemesto, Jetoili poolmaratoni läbis kõige kiiremini Richard Ründva. Teleekraanilt tuntud Tõnis Niinemets vahetas eelmisel etapil saadud kolmanda koha seekord juba teise vastu.

Põltsamaa lastesõitudel läbis stardilinnakusse mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Elvis Ormus, tüdrukute nobedaim oli Linda Lensment. Estonian Cup rattamaratoni sari jätkub 7. juulil Raplamaa Rattamaratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles