Jahmatav video: juhid ei pea alla lastud tõkkepuud millekski ja sõidavad üle raudtee (40)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Kuigi suletud tõkkepuu tähendab, et autodel tuleb selle taha seisma jääda ja lähenev rong läbi lasta, arvavad paljud Eesti autojuhid kahjuks teisiti.

Postimehe lugeja poolt Kehra raudteeülesõidul salvestatud videost on näha, et enamik juhte pidas alla lastud tõkkepuud ja punast foorituld eimillekski ning sõitis ohtu jämedalt eirates üle raudtee.

«Kas annab veel kuskil ühe minutiga nii palju autojuhtidel seadust rikkuda? Uskumatu,» on lugeja hämmingus.

Liikluseeskirjades on kirjas, et raudteed ei tohi ületada foori keelava tule korral, sõltumata tõkkepuu olemasolust või asendist ning  sulguva, suletud või avaneva tõkkepuu korral, sõltumata foorituledest.

Süsteemirikke tõttu põles punane foorituli vähemalt pool tundi

Sündmuskohal olnud Postimehe lugeja sõnul helistas üks juhtidest pärast pikka ootamist Elroni infotelefonile, millelt kinnitati, et tegemist on taristurikkega ning info on edastatud ka Eesti Raudteele. Pärast seda asusid juhid raudteed ületama tõkkepuude vahelt, keelava fooritulega.

Lugeja sõnul jöi tema siiski tõkkepuu taha seisma ja pärast 15-minutilist ootamist möödus ülesõidukohast rong, mis sõitis tavapärasest palju aeglasemalt. «Ilmselt oli rongijuht teadlik, et ülesõidul on juba pikemat aega põlenud punane foorituli ning juhid võivad keelava tulega ülesõidule ilmuda,» märkis ta.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles