Tipphetked: 17-aastane suurüllataja tegi pöörase tagasituleku, kuid jääb Prantsusmaa lahtiste finaalist eemale

Postimees Sport
Copy

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis naisüksikmängus karjääri jooksul esimest korda finaali 23-aastane austraallanna Ashleigh Barty (WTA 8.), kes sai poolfinaalis tulemusega 6:7 (4), 6:3, 6:3 jagu 17-aastasest USA komeedist Amanda Anisimovast (WTA 51.).

Avasetis 0:5 kaotusseisu jäänud Anisimova võitis seejärel kuus geimi järjest ning ehkki USA esindaja pallingu murdnud Barty viigistas, siis Anisimovale kuulus nii kiire lõppmäng numbritega 7:4 kui ka avasett skooriga 7:6 (4).

Teises setis asus Anisimova kiirelt 3:0 juhtima, kuid lagunes seejärel täielikult ning Barty võitis kuus geimi järjest ehk teise seti tulemusega 6:3. Kolmas sett kulges üsna tasavägiselt seisuni 2:2, ent siis võitis Barty kolm geimi järjest ning enam suurt eduseisu käest ei lasknud. Kogu matš kuulus austraallannale numbritega 6:7 (4), 6:3, 6:3.

Finaalis läheb Barty vastamisi 19-aastase tšehhitari Marketa Vondrousovaga (WTA 38.), kes sai skooriga 7:5, 7:6 (2) jagu Suurbritannia esindajast Johanna Kontast (WTA 26.).

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

Juba enne vastasseisu on selge, et selle aasta teisele suure slämmi turniirile lisandub igal juhul uus võitja. Sellele pani aluse just 17-aastane Anisimova, kes alistas eilses veerandfinaalis tulemusega 6:2, 6:4 tiitlikaitsjast endise maailma esireketi Simona Halepi (Rumeenia, WTA 3.).

Mõistagi on tegu juba praegu Anisimova karjääri kõige kaalukama võiduga, kuna varem pole ta mitte ühelgi suure slämmi turniiril jõudnud nelja parema sekka. Senine parim tulemus pärineb 2001. aastal sündinud USA esindajal käimasoleva aasta esimeselt suure slämmi turniirilt ehk Austraalia lahtistelt, kus ta jõudis neljandasse ringi.

Anisimova poolfinaalivastase, 22-aastase Barty jaoks on tegu samuti karjääri parima turniiriga mõnel suure slämmi turniiril, murdes samuti esimest korda nelja parema sekka. Ka austraallanna senine parim tulemus pärineb käimasoleva hooaja Austraalia lahtistelt, kus ta pääses veerandfinaali.

Anisimova ja Barty pole varem omavahel kohtunud.

Kas finaalis mängivad alla 20-aastased tennisistid?

Teises naisüksikmängu poolfinaalis lähevad täna samal ajal vastamisi Suurbritannia esindaja Johanna Konta (WTA 26.) ja 19-aastane tšehhitar Marketa Vondrousova (WTA 38.). Kui neist viimase jaoks tähistab nelja parema sekka jõudmine samuti karjääri tipptulemust mõnel suure slämmi turniiril, siis Konta on lisaks poolfinaali pääsenud nii Austraalia lahtistel (2016) kui ka Wimbledonis (2017). Prantsusmaal on see aga ka 28-aastase briti jaoks esmakordne saavutus.

Konta ja Vondrousova on varem omavahel vastamisi läinud kaks korda ning seis on viigis 1:1. Kui mullu Indian Wellsi kõvakattega turniiri teises ringis olid Vondrousova võidunumbrid 7:6 (5), 6:4, siis tänavu mai keskpaigas Rooma liivaturniiri poolfinaalis alistas Konta noorema konkurendi skooriga 6:3, 3:6, 6:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles