VIDEO Jõhvi võimuliit valis revisjonikomisjoni esimeheks Ossipenko firma hiljutise juhi (3)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi volikogu revisjonikomisjoni esimees on alates neljapäevast Jelena Bezvoditskaja, kes veel hiljuti oli Nikolai Ossipenko firma N&V juhatuse liige.
Jõhvi volikogu revisjonikomisjoni esimees on alates neljapäevast Jelena Bezvoditskaja, kes veel hiljuti oli Nikolai Ossipenko firma N&V juhatuse liige. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi võimuliit rabas endale ka volikogu revisjonikomisjoni esimehe koha, valides sinna Jelena Bezvoditskaja, kes juhtis veel hiljuti Nikolai Ossipenko firmat N&V, mis osutab Jõhvi vallale kommunaalteenuseid. 

Teisipäeval valis volikogu revisjonikomisjoni esimeheks 12 häälega koalitsioonisaadiku Jelena Bezvoditskaja, kes kuulub valimisliitu Jõhvi - Meie Kodu. Bezvoditskaja oli veel kuu aega tagasi Jõhvi vallale kommunaalteenuseid osutava firma N&V juhatuse liige.  Senine revisjonikomisjoni esimees Paul Paas opositsioonilisest valimisliidust Jõhvi Eest, sai 8 häält. 

Lisaks esimehe kohale sai võimuliit revisjonikomisjonis alates neljapäevast ka enamuse. Selleks suurendas volikogu revisjonikomisjoni liikmete arvu kolmelt viiele ja kaks lisakohta läksid koalitsiooni esindajatele - volikogu esimehele Eduard Eastile Keskfraktsioonist  ja  Tamara Luigasele valimisliidust Jõhvi - Meie Kodu. 

Võimuliit üritas opositsioonilt revisjoniesimehe kohta ära võtta juba maikuus kutsudes koalitsiooni kuuluva saadiku Arthur Sepperni tagasiastumisega esile komisjoni esimehe uued valimised.

Üllatuslikult valis volikogu aga senise revisjonikomisjoni esimehe Paul Paasi häältega 11:10 taas ametisse. Eduard East kutsus selleks teisipäevaks volikogu erakorraliselt uuesti kokku, kuna nüüd otsustas revisjonikomisjonist lahkuda 16. mail Paasile ühe häälega alla jäänud ja  aseesimehe ametiga leppima pidanud Tamara Põlevina. Seetõttu tuli esimehe valimised uuesti korraldada. Selle manöövri tulemusel õnnestuski võimuliidul  uuel katsel revisjonikomisjoni esimehe koht endale võtta.

Sõltumatu volikogu liige Teet Enok soovitas nüüd Paul Paasil end komisjonist taandada, et järgmisel istungil tuleks taas revisjonikomisjoni esimeest valima asuda. "Mina nende selliseid mänge ei mängi," ütles seepeale nüüd revisjonikomisjoni aseesimeheks valitud Paas.  

Vähem kui aasta tagasi sõlmitud Keskfraktsiooni esimehe Martin Repinski ja valimisliidu Jõhvi - meie kodu esimehe Aleksei Naumkini poolt allkirjastatud koalitsioonilepingu viimane lause ütleb, et revisjonikomisjoni esimehe koht kuulub opositsioonile.

"Suu lund täis - ei kommenteeri! Ei tea tõesti," ütles Jõhvi volikogu liige Velli Naber vastuseks Põhjaranniku küsimusele, miks otsustas võimuliit neljapäeval taganeda koalitsioonileppes kirjas olevast põhimõttest, et revisjonikomisjoni esimees kuulub opositsioonile. 

Jelena Bezvoditskaja keeldus samuti selgitustest ja soovitas küsida teistelt koalitsiooni liikmetelt. Tamara Põlevina ütles, et tema ei oska sellele küsimusele vastata. "Rääkige [Tamara] Luigasega, ta on juriidiliselt haritud naine meil, fraktsiooni esimees nüüd," sõnas omakorda Naber.

Tamara Luigas ütles, koalitsioonilepe ei ole dogma. "Me otsustasime praegu natuke teisiti," sõnas ta jättes täpsustamata, millisetel ajenditel võimuliit varasemast põhimõttest taganes. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles