Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Jõhker surm: Lähis-Ida tapamajades tapetakse piinarikkalt Eesti loomi? (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Organisatsioon Nähtamatud Loomad alustas toetusallkirjade kogumist, et Eesti valitsus peataks tapale saadetavate elusloomade veo Euroopa Liidu välistesse riikidesse, kus puuduvad piisavad loomakaitseseadused. 

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad avaldas organisatsiooni Animals International poolt filmitud seninägemata kaadrid, kuidas laevadel saabunud Leedu ja Ukraina loomi Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika tapamajades vägivaldselt tapetakse. Kuna Eesti saadab oma loomi samadesse riikidesse, kutsuvad loomakaitsjad Eesti valitsust üles tapale saadetavate elusloomade vedu Euroopa Liidu välistesse riikidesse peatama.

Videos on näha, kuidas loomad on kõri lõikamise hetkel täie teadvuse juures, kuna paljudes sihtkohtades puuduvad seadused, mis nõuaksid loomade tapmiseelset uimastamist. Tõendite kohaselt piinlevad loomad isegi pärast kõri läbilõikamist, sest surm ei ole silmapilkne. Hirmunud loomad näevad, haistavad ja kuulevad teiste loomade tapmist, samal ajal teades, et nemad on järgmised.

Selleks, et suuri hirmunud loomi paremini kontrolli all hoida, tõmmatakse paljud loomad köite abil jalust maha, torgatakse nende silmad välja või lõigatakse jäsemed küljest. Enamusel Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika tapamajadel pole ka selgelt eraldatud tapmisalasid ja mitmed lihunikud tapavad loomi otse oma poe ees tänaval.

«Meie riigil on kohustus oma loomi kaitsta ja kindlustada, et nende heaoluks vajalikud tingimused on täidetud igal pool ja igal ajal. Loomade õigus kaitstusele ei lõpe Eesti riigipiiril,» kommenteeris Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Triin Lutsoja. «Me kutsume Maaeluministeeriumi ja maaeluminister Mart Järvikut üles peatama tapale saadetavate elusloomade veo Euroopa Liidu välistesse riikidesse ja palume kõigil loomadest hoolivatel inimestel petitsioonile toetuseks oma allkiri anda.» Petitsioonile saab anda allkirja SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles