Pressikonverents täispikkuses: mis sai kolmanda järjestikuse maratonmängu pidanud Kanepile saatuslikuks?

Postimees Sport
Copy

Kaia Kanepi (WTA 88.) jaoks lõppesid tänavused Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused kaheksandikfinaalis, kus ta pidi tunnistama tulemusega 7:5, 2:6, 4:6 horvaaditari Petra Martici (WTA 31.) paremust. Vaata ja kuula, mida eestlanna mängujärgsel pressikonverentsil rääkis!

Kaia, see oli päris raske mäng – liikus üles-alla mõlemalt poolt. Mida sa arvad, mis lõpuks otsustavaks sai?

Teise seti alguses, kui ma juhtisin 2:0, siis mängisin sellise kehva geimi. Ma tundsin, et tuul hakkas keerutama ning siis tegin tagakäega kaks lihtviga ja peale seda ei olnud tunne tagakäega niivõrd hea. Ilmselt ma olin natukene ebakindlam peale seda geimi.

Aga otsustavas setis läksid ju samuti 2:0 ette ning siis oli ka kuidagi keeruline geim see kolmas. Kas siis ka kuidagi vaimselt käis mingi plõks ära?

Ee... ei käinud. Oli küll (keeruline geim – toim), aga ma olin otsustavas setis rohkem mängus sees kui teises setis.

Aga kui palju see palavus mõjutas? Kas oli kuidagi raskem ka sellevõrra või sulle just meeldis?

Ühel poolel oli raskem, sest seal oli tuul ka veel vastu, füüsiliselt oli raske. Teisel poolel oli jällegi lihtsam. Võibolla kui tuult poleks olnud, siis poleks niivõrd hull olnud.

Kas teises setis 2:0 eduseisus olnud geim jääbki sind kõige enam kripeldama või mille poolest seda mängu veel mäletama jääd?

Ilmselt sellepoolest, et see lihtsalt oli üks raske mäng füüsiliselt. Ma ei usu, et mul midagi kripeldama jääb, kuna võitisin kaks esimest rasket mängu otsustavas setis ja nüüd kaotasin otsustavas setis. Ikka juhtub niimoodi.

Kuidas sa selle peaväljaku atmosfääriga täna rahule jäid? Ega publikut ju vähe polnud ning sul toetajaid jagus ka omajagu.

Ilmselt kui väiksemal väljakul mängida, siis seda toetust kuuleb paremini. Aga muidu oli väga tore peaväljaku peal mängida.

Kas sa jääd kokkuvõttes selle turniiriga rahule?

Kindlasti jään.

Kas sa tahad vastase kiituseks ka midagi öelda? Millist mängu ta mängis, mille poolest ta ebamugav vastane siin kõikidele võib olla?

Väga hästi mängis, eriti liiva peal. Ilmselt tal on praegu selline kick-serv, mis põrkab hästi kõrgele ja mida on raske tõrjuda. Samuti mängib ta pikki punkte hästi ja lõikab... Selles suhtes on keeruline, eriti naistel.

Millised su enda edasised plaanid on? Kas sa teed Wimbledonile (1. juulist kuni 14. juulini peetav hooaja kolmas suure slämmi turniir – toim) pika sissejuhatuse või võtad võimalikult vähe eelturniire ette?

Ma ei mängi mitte ühtegi eelturniiri. Mängin Liveproolis näidisturniiri, mis lõppeb nädal aega enne Wimbledoni.

Mida see näidisturniir endast kujutab?

Ma ei oska öelda, pole kunagi mänginud. Olen samuti väga põnevil (naerab), et mis seal toimub ja kuidas see välja näeb.

Kui palju sind dopingukontrolli kutsutakse? On see sinu jaoks üllatus?

Ei ole, igal kuul ikka testitakse.

Postimees ja Kanal 12 jätkavad Prantsusmaa lahtistel otseülekandeid, näidates nii naiste kui ka meeste poolfinaale ja finaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles