PM Portugalis. Tänak: pidime palju vaeva nägema, et see tulemus saavutada

Kris Ilves, Porto
Copy

Portugalis hooaja kolmanda rallivõidu saavutanud Ott Tänak lausus Porto rallipargis Postimehele, et triumfile pandi korralik alus reedel ja keerulisest laupäevast tuldi jõuga läbi.

«Kogu ralli oli piisavalt pingeline. Esimene päev läks ikkagi lõppkokkuvõttes meie jaoks üllatavalt hästi. Me kindlasti ei oodanud, et ta nii laheneb. Päeva lõpus oli isegi väike vahe olemas ja tundus, et edasi võiks juba natuke lihtsam olla,» meenutas Toyota esisõitja Tänak ralli avapäeva, mille järel juhtis ta rallit meeskonnakaaslase Jari-Matti Latvala ees 17,3 sekundiga. Tänakuga maailmameistritiitli eest heitlevad Thierry Neuville (Hyundai) ja Sebastien Ogier (Citroën) olid siis vastavalt neljandal ja viiendal kohal.

Teine päev kulges Tänakule dramaatiliselt. Päeva esimesel läbimisel kadusid Toyota Yarisel pidurid ja teisel läbimisel sai kannatada esiamort, mis viimasel kiiruskatsel koguni purunes. «Teisest päevast alates hakkas kõik kuidagi üle kivide ja kändude minema. Kindlasti pidime palju vaeva nägema, et seda tulemust saada. Kuidagi jõuga vedasime ennast sealt laupäevast läbi,» oli Tänak rahul.

Viimast võistluspäeva ootas Tänak põnevusega. «Täna hommikul oli vähe lihtsam ärgata, motivatsiooni oli võidelda ja tuli lihtsalt võidu sõita – see kindlasti tegi tänase päeva lihtsamaks ja natuke ka huvitavamaks,» märkis Eesti ralliäss.

Et punktikatsel katkestas Tänaku meeskonnakaaslane Kris Meeke, kes oli liikumas kolmanda koha suunas, tegi eestlane plaanid ümber. «Kuna Ogier oli enne meid katse lõpetanud ja meil oli tema aeg teada ja kui me nägime, mis Krisiga juhtus, siis teadsime, et enne punktikatset oleme Ogier’ga samal tasemel. Sellepärast otsustasime, et sõidame Ogier’st natuke aeglasema aja ja siis ta saab Sardiinias teed avada,» ütles Tänak, lisades seejärel: «Kui Kris oleks ilusti lõpetanud, siis oleksin ma Sardiinias nõus ise esimene olema, aga kuna see punktide vahe oli nii olematu, siis otsustasime seekord sedapidi.»

MM-sarja järgmine ehk kaheksas etapp peetakse 13.-16. juunini Sardiinias.

MM-sarja üldseis (7/14)

Sõitjad: 1. Sebastien Ogier (Citroën) 142 punkti, 2. Ott Tänak (Toyota) 140, 3. Thierry Neuville (Hyundai) 132, 4. Elfyn Evans (M-Sport) 65, 5. Kris Meeke (Toyota) 56, 6. Teemu Suninen (M-Sport) 44, 7. Sebastien Loeb (Hyundai) 39, 8. Jari-Matti Latvala (Toyota) 38, 9. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36, 10. Esapekka Lappi (Citroën) 34.

Meeskonnad: 1. Hyundai 202 punkti, 2. Toyota 182, 3. Citroën 158, 4. M-Sport 122.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles