PM Portugalis. Tänak: sõidan võidu Sebi ja Thierryga, mitte Jari-Mattiga

Kris Ilves, Porto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Ott Tänaku jaoks algas laupäevane võistluspäev ehmatusega, sest päeva esimese katse neljandal kilomeetril kadusid tema Toyotal pidurid. Tänak suutis koos kaardilugeja Martin Järveojaga probleemi lahendada enne päeva pikimat katset.

«Kaheksandal kiiruskatsel pärast neljandat kilomeetrit polnud meil üldse pidureid. Järgmise katsega me neid veel korda ei saanud, kuid pikaks katseks sai probleem lahendatud,» ütles Tänak. «Oli raske hommik. Kui saame auto hoolduses korda, ei tohiks meil probleemi olla,» lisas Toyota esisõitja.

Jari-Matti Latvala kaotab teisena meeskonnakaaslasele vaid 5,1 sekundiga, kolmandal kohal on kolmas Toyota piloot Kris Meeke (+18,4). Tiitlinõudlejad Thierry Neuville ja Sebastien Ogier on vastavalt neljandal (+23,7) ja viiendal (+25,6) positsioonil.

Kas on oodata tiimikorraldusi? «Meil on olnud palju tehnilisi probleeme ja ma ei saanud oma normaalse rütmiga sõita. Keskendusime rohkem auto parandamisele kui sõitmisele. Teeme auto korda ja siis saame sõitma hakata. Meie jaoks on oluline võrrelda end Thierry ja Sebiga, mitte Jari-Mattiga.»

Ka Latvala andis mõista, et tema peamine ülesanne on Ogier ja Neuville enda selja taga hoida. «Ott võitleb meistritiitli eest, mina mitte. Ütleme nii, kutid minu selja taga vajutavad kõvasti. Keskendun eelkõige sellele, et teisi enda taga hoida ning ei keskendu nii palju Otile,» rääkis Tänaku lähim jälitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles