Video: Lasnamäel näidati vesinikdrooni, mis võib jõuda Trumpi müüri valvama (4)

Sander Punamäe
, reporter
Copy

Neljapäeva pärastlõunal esitleti Lasnamäel Pae pargis eestlaste arendatud vesinikdrooni, mille vastu tunnevad ettevõtte juhi sõnul huvi ka Ameerika Ühendriikide esindajad.

Lasnamäe linnaosavalitsuse kõrval oleval Pae pargi nõlval toimunud vesinikul toimiva drooni arendanud Skycorp OÜ asutaja ja tegevjuht Marek Alliksoo, et vesinikdrooni eelis on pikem lennuaeg. «Vesinikdroon annab meile võimekuse lennata kauem ja olla efektiivsem,» ütles ta.

Teine oluline eelis tavalise akudrooni ees on kiire tankimise võimalus. «Eelis tuleb seal, kus on vaja päev otsa lennus olla ja pole võimalust muretseda selle üle, kas mul on kaasas piisavalt akusid,» ütles ta.

Alliksoo sõnul on vesinikdrooni vastu kõige enam huvi tundnud militaarvaldkonna esindajad, eelkõige riigipiiri valvamisega seonduvalt. «Piiri kaitsmisel on vaja võimeline olla õhus väga kaua. Kui keegi tuleb üle, siis pead teda kuidagi jälgima,» ütles ta.

Ettevõtte juht avaldas lootust, et nende toodetud vesinikdroonid võiks jõuda ka Eesti idapiiri valvama. «Tahaks! Aga praegu oleme aktiivsemad olnud välismaal,» ütles ta ja lisas, et tänase seisuga on Eestist tõenäolisem klient Ameerika Ühendriigid.

«Just lõunapiiri valvamiseks sobiks meie vesinikdroonid neile hästi,» ütles Alliksoo. Kaugel läbirääkimised on, ei soovinud ta avaldada. 

Vesinikdrooni hind algab 35 000 eurost. «Vesinikdroonide ainus miinus ongi täna kõrge hind,» tõdes Alliksoo, kuid tema sõnul teevad selle kiiresti tasa madalad ülalpidamiskulud ja efektiivsus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles