Tanel Padar: esimest korda poetasin oma kontserdi ajal pisara

Raadio Elmar
Copy

Tanel Padar külastas koos oma bändi ja taustalauljate Kaire Vilgatsi, Dagmar Ojaga raadio Elmar saadet «Päevapüüdja». Seltskond rääkis oma ühisest kontserttuurist, mille raames tähistatati Padari kahekümnendat lavajuubelit.

Muusik Tanel Padar rääkis raadiole Elmar, et tema juubelituuril teevad kaasa ka tuntud taustalauljad Kaire Vilgats ning Dagmar Oja. «Meie omavaheline koostöö algas samuti kakskümmend aastat tagasi. Olime finalistid ühes ja samas saates «Kaks takti ette». Põhimõtteliselt võistlesime siis omavahel,» rääkis Padar.

«Me olime küll selles saates konkureerimas, kuid siis korraga tundus, et meie võistluslood on kuidagi tühjad ja igavad. Seetõttu otsustasime laulda üksteise lugudele taustasid,» rääkis Dagmar Oja ühise tutvuse meeleolukast algusest.

Muusikud rääkisid, et kahekümne aasta jooksul on neil ühiseid projekte olnud pea igal hooajal. «Kõikide nende aastate jooksul on tõesti väga tore olnud,» lisas Oja.

Tanel Padar koos bändiga raadio Elmar LIVE stuudios
Tanel Padar koos bändiga raadio Elmar LIVE stuudios Foto: Ele Adamson / Raadio Elmar

«Dagmar on käinud tihti minu stuudiolugudele taustasid laulmas, lisaks on ta kaasa teinud enamikel tuuridel, mis ma ette olen võtnud. Ta on fantastiline. Kui vaja laulda süntesaatori häälega, Dagmar teeb ka selle ära,» muigas Padar naljatledes. Ta lisas, et enne kui alustab uue projekti või kontserdi planeerimist, paneb eelnevalt paika, kas taustalauljad saavad ikka kohal olla. «Kui Kaire ja Dagmar on platsis, siis on kvaliteet alati kindel,» kiitis ta rõõmuga. 

«Ma olen Estonia kontsertsaalis korduvalt käinud, kuid pole kunagi kogenud seda, et inimesed pool tundi kontserdi lõpust püsti seisavad. Ma pole mitte kunagi varem laulnud lausa nelja lisalugu! Peale kolme lisalugu publik lihtsalt trampis jalgu ja nõudis veel,» rääkis Padar. «Ma arvan, et ma poetasin esimest korda oma kontserdi ajal pisara,» tunnistas ta.

Muusikud avaldasid, et kontserttuuri käigus toimus muusikaline ajarännak aastasse 1998. «See oli aasta, kui laulsin «Kaks taksti ette» saates loo «Desperado». Mul oli Estonias toimunud kontserdi ajal tunne, et läksin nagu uuesti sellesse aega tagasi, ainult, et nahkpükse polnud jalas,» rääkis Padar. 

Padar lisas, et kontserdi jooksul tuli ettekandele lugusid ansambli The Sun aegadest, Speed Free repertuaarist, kuid kavas on ka uuemat materjali. «Tegin leevendava ülemineku ühelt ajastult teisele. Rääkisin sinna juurde ka lugusid, miks need laulud on minu jaoks olulised,» sõnas laulja.

«ERR fonoteegis on minu nime all tervelt 267 erinevat lugu. Ma olen põhimõtteliselt suuteline tegema kümme päeva järjest kahetunnise kontserdi, kuid iga päev on täiesti erinev kava. Materjali on nii palju ja valikut on üsna keeruline teha. Õnneks publik on siinkohal valiku ise ära teinud. Need lood, mida nõutakse, on mulle suuremas osas teada ja neid ma siis mängisin ka,» tunnistas Padar.

Elmar LIVE stuudios esitati lugu «Lootusetus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles