Eduard Easti palga vähendamise küsimus ei pääse päevakorda

Erik Gamzejev
Copy
Opositsioon tahaks volikogu esimehe Eduard Easti palka vähendada peaaegu kolm korda, aga seda pole õnnestunud teha, sest see küsimus ei jõua isegi volikogu istungi päevakorda.
Opositsioon tahaks volikogu esimehe Eduard Easti palka vähendada peaaegu kolm korda, aga seda pole õnnestunud teha, sest see küsimus ei jõua isegi volikogu istungi päevakorda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavolikogus on kahel järjestikusel istungil jäänud päevakorrast välja opositsiooni esitatud eelnõud, mis näevad ette volikogu esimehele makstava tasu vähendamist ligi kolm ja aseesimeeste tasu kaks korda ning endisele abivallavanemale Jelena Bezvoditskajale ebaseaduslikult määratud lahkumishüvitise tühistamist. 

Kuni eelmise aasta suveni maksti Jõhvi volikogu esimehele hüvitist, mille suurus oli 700 eurot. Mullu juulis volikogu esimeheks valitud Eduard Eastile määrati aga ametipalgaks 2500 eurot. Opositsiooniline valimisliit Jõhvi Eest esitas aprilli lõpus eelnõu, mis vähendaks seda tasu 900 eurole. Opositsiooni hinnangul peaks igale mõtlevale volikogu liikmele ja Jõhvi valla elanikule praeguseks lõplikult selge olema, et Jõhvi vallavolikogu ei vaja palgalist volikogu esimeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles