Video: riigikogu liige Riina Sikkut näitas vanale Helmele pikkpeetrit (3)

Elu24
Copy

Eile toimunud riigikogu istungil leidis aset omamoodi koomiline situatsioon, kui arutelu käigus asus riigikogu liige Riina Sikut vanale Helmele jagama õpetusi sõrmede nimetuste kohta. 

Riina Sikkut väljendas üllatust, et Mart Helme ei mõista küsimusi lastekaitsetöö, lähisuhtevägivalla olemuse, ajakirjanduse rolli, riigi välispoliitilise kursi tähtsuse, e-valimiste usaldusväärsuse kohta.

«Täpselt samamoodi selle kohta, et mis on ühes või teises rollis sobiv või mitte. Näiteks see siin, vaadake siia, see siin on pikkpeeter, see asub nimetissõrme ja nimetamatsi vahel, aga teie poolt viidatud globalistlik, liberaalne läänemaailm on andnud sellele žestile teistsuguse tähenduse ja tõesti, minu lapsed seda tähendust ei tea,» ütles Sikkut ning lisas, et kui tema teeks sellise žesti valitsusliikme poole, oleks see äärmiselt ebaviisakas.

«Kui ma seda žesti ei tee, ei ole tegemist enesetsensuuriga, see on elementaarne viisakus, see on kokku lepitud reeglite ja tähenduste austamine ja tähendused võivad aja jooksul muutuda. Ja mul on tunne, et te ei saa sellest aru, ja sellest on väga kahju.»

Helme kinnitas vastuseks, et tema  ei kuulu nende inimeste hulka, kes on kokku leppinud, et palju kõneainet tekitanud käemärgil mingi negatiivne tähendus oleks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles