Video: play-off draama NHLis

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy

Põhja-Ameerika jäähokiliigas NHL peeti läinud ööl St. Louisis sealse Bluesi ja San Jose Sharksi vahel Läänekonverentsifinaali kolmas matš. Sharks võitis mängu Rootsi koondise kaitsja Erik Karlssoni lisaaja viskest 5:4.

San Jose sai seerias teise võidu ja seda võõrsil ning astus sammukese lähemale Stanley karika finaali suunas. Karlssoni lisaajal vistatud võiduvärav reeglitekohasus jäi küsimärgi alla. Nimelt sai värav alguse käega antud söödust, kui Sharksi šveitslasest hokimees Timo Meier minetas tasakaalu ning suunas ilmselgelt litri käega meeskonnakaaslasele Gustav Nyqvistile, kes andis seejärel supersöödu kaasmaalasele Karlssonile.

Kohtunikud aktsepteerisid värava ja Bluesi juhtmängijate protestist polnud abi. Kuigi ka videokordusest on hästi näha, et litter läheb Meieri kindest täpselt Nyqvisti hokikepi labale.

Võiduvärava vormistanud Karlsson ütles pärast mängu, et ei näinud käega söötu üldse.

San Jose juhib seeriat 2:1. Sharksi resultatiivsem oli Joe Thornton, kes viskas kaks väravat ja andis ühe väravani viinud söödu, Bluesi Colton Parayko sai kirja kolm söödupunkti.

Teises Stanely karika poolfinaalseerias juhib Boston Bruins Carolina Hurricanesi vastu 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles