Video ja galerii: presidendiga kohtunud ministrikandidaat Kert Kingo: e-valimised on meie tulevik (9)

Copy

Täna hommikul kohtub president Kersti Kaljulaid konservatiivide uue väliskaubanduse- ja IT-ministri kandidaadi Kert Kingoga. 

Kingo saabus presidendi juurde üksinda. Üle tunni aja kestnud kohtumise järel ütles Kingo ajakirjanikele, et presidendiga räägiti IT-sektorist, Eestist kui e-riigist. 

«Meil oli väga sisukas ja huvitav vestlus, meil oli väga palju ühiseid arusaamisi asjadest ja Eesti tuleviku edendamisest IT-valdkonnas. See on praegu hästi aktuaalne, igapäevane eesmärk meil.»

President uuris temalt e-valimiste kohta. «President küsis minult, kuidas ma suhtun e-valimistesse,» sõnas ta, lisades, et räägiti, kuidas saaks e-valimisi teha selgemaks ja arusaadavamaks. «E-valimised on meie tulevik igal juhul,» kinnitas ta. 

Uue ministri sõnum välismaalastest töötajatele: «Me peame aktsepteerima seda, et IT-valdkonnas ja kogukonnas on paratamatult palju välismaalasi, spetsialiste erinevatest riikidest ja nendega me ikka peame koostööd jätkama.»

«Mina ei ole kunagi leidnud, et inimesi peaks solvama.»

Varasematest töölt lahkumistest ministrikandidaat presidendiga ei rääkinud. Räägiti ministri tulevastest plaanidest. 

Küsimusele, kas inimesed peaks e-valima, vastas Kingo, et see on iga inimese enda otsus.

Esmaspäeval avalikustas EKRE uus ministrikandidaadi, samal õhtul kohtusid Kert Kingo ja peaminister Jüri Ratas, kes ka teeb presidendile ettepaneku Kingo ametisse nimetada. 

Kert Kingo (51) on töötanud kokku üle 17 aasta avalikus teenistuses, sealhulgas tööinspektsioonis sekretärina, politsei- ja piirivalveameti kriminaalosakonnas uurijana ning maksu- ja tolliameti erimenetluse talituses juristina.

Ta on töötanud ka erasektoris, muu hulgas ASi SEB Liising krediidiosakonnas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmeks astus ta 2016. aasta märtsis. Varasem erakondlik kuuluvus ja kogemus poliitikas tal puudub.

Ta on EKRE korruptsioonivastase toimkonna juhataja ning Tartu- ja Jõgevamaa ringkonna Tartu valla osakonna esimees.

Kert Kingo lõpetas 2001. aastal Tallinna Majanduskooli õigusteaduse erialal. 2017. aastal alustas ta õpinguid Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor ärijuhtimise magistriõppes inimressursside juhtimise õppekaval.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles