Tipphetked: NBA idakonverentsi finaalis kohtusid põhihooaja kaks paremat

Postimees Sport
Copy

Korvpalliliigas NBA alustati idakonverentsi finaaliga, kui seeria esimeses mängus läksid vastamisi Milwaukee Bucks ja Toronto Raptors. 

Pärast korvpalliliiga NBA Idakonverentsi finaalseeria avamatši esimest poolaega Toronto Raptorsi ja Milwaukee Bucksi vahel juhtis Kanada meeskond 59:51. Raptors näis olevat matšiks ülihästi valmistunud.

Teisel poolajal asjad muutusid. Bucks pööras kaheksapunktilise kaotusseisu kaheksapunktiliseks võiduks 108:100 ning läks nelja võiduni peetavat seeriat 1:0 juhtima.

Bucks oli enamuse ajast tagaajaja rollis, kuid neil õnnestus mängukäiku muutus tuua 10 minutit enne mänguaja lõppu.  Põhihooaja parim meeskond näitas klassi eelkõige rünnakuefektiivsuses. Karjääri parima play-offi esituse tegi juba 31-aastane Brook Lopez, kes viskas 29 punkti ning noppis 11 lauapalli.

Raptorsi Kyle Lowry viskas 30 punkti, tabades väljakult 10 viset 15-st. Kuid ta oli sisuliselt ainus, kelle visketabavusega Toronto rahule võis jääda, sest visketabavusprotsent küündis Raptorsil 37-ni.

Mängu võtmemeheks kujunes 213 sentimeetri pikkune Bucksi tsenter Brook Lopez - mees, kellest Los Angeles Lakers möödunud hooajal loobus. Lopez sõlmis Bucksiga 3,4 miljoni dollarise ühe-aastase lepingu, mis peagi lõpeb.

Kogu mäng järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu

Esimest korda üheksa aasta jooksul ei mängi idakonverentsi finaalis LeBron James, kes vahetas möödunud suvel Cleveland Cavaliersi särgi Los Angeles Lakersi vastu, kuid läänekonverentsi tihedas konkurentsis play-offi ei jõudnudki.

Superstaaridest idakonverentsi finaal siiski puudust ei tunne, sest Milwaukee Bucksi eest tuleb väljakule tõenäoliselt NBA põhihooaja MVP auhinna teeniv Giannis Antetokounmpo ning Toronto Raptors eest play-offides mehetegusid teinud Kawhi Leonard.

Raptors teenis koha idakonverentsi finaalis, kui alistas 4:3 seeriavõiduga Philadelphia 76ersi. Bucks alistas idakonverentsi poolfinaalis mängudega 4:1 Boston Celticsi.

NBA põhihooaja lõpetas Bucks 60 võidu ja 22 kaotusega, mis oli kogu liiga parim näitaja. Raptors teenis kaks võitu vähem ning see oli kogu liiga teine näitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles