Video: kodueelise minetanud San Jose teenis treeneri pahameele

Postimees Sport
Copy

St. Louis Blues alistas võõrsil 4:2 San Jose Sharksi ja viigistas jäähokiliiga NHL Läänekonverentsi finaalseeria üldseisu 1:1-le.

Blues alustas hoogsalt ja asus teise kolmandiku alguses Jade Schwartzi ja Vince Dunni väravatest 2:0 juhtima. Kuid võõrustajad kosusid kiirelt ning juba 27. minutil näitas tabloo 2:2 viigiseisu. Mõlemad Sharksi tabamused sündisid Logan Couture läbimurdest, neist esimene pealegi arvulisest vähemusest.

Kuid kevadise play-off'i punkti- ja väravaarvestust juhtiva 30-aastase kanadalase Couture (13 väravat + 6 söötu) pingutustest sel õhtul «haidele» ei piisanud.

Veel teise kolmandiku lõpus tegi Bluesi kaitsja Robert Bortuzzo kauni kombinatsiooni järel seisuks 3:2, mis osutus ka võiduväravaks. Viimase naela lõi väljakuperemeeste kirstu rootslane Oskar Sundqvist veidi enam kui kolm minutit enne normaalaja lõppu.

«Püüdsime võimalikult hästi liikuda. See õnnestus meil suurepäraselt,» rõõmustas kohtumiseks parimaks valitud Bortuzzo. «Meie stiil sobib võõrsil mängimiseks. Kui nii jätkame, läheb kõigil meiega raskeks.»

«Me ei olnud piisavalt valmis ja keskendunud. Couture ja veel paar mängijat olid küll head, aga sellest ei piisanud. Selles faasis pole võimalik võita, kui terve meeskond kõike ei anna. St. Louisi häälestumine oli täiesti teisest puust,» pahandas kaotajate treener Pete DeBoer.

Järgmine kohtumine peetakse kolmapäeval St. Louisis. Seeria seis on 1:1, koha Stanley karikafinaalis tagab neli võitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles