Kas karjääri suurima avarii teinud Neuville’i võib tabada Soome rallilegendi saatus? (2)

Postimees Sport
Copy

Enne möödunud nädalavahetusel autoralli MM-sarja ajaloos esimest korda peetud Tšiili rallit hoidis belglane Thierry Neuville (Hyundai) punktiarvestuses esikohta. Laupäevasel üheksandal kiiruskatsel tegi ta aga karjääri suurima avarii, kui rullus seitse korda koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga üle katuse ning oli sunnitud ralli katkestama.

«Juba sel reedel on Thierryl Portugali testid. Öeldakse, et pärast sellist õnnetust on vaja kiiresti autosse tagasi saada. Meenutades veel selliseid karme avariisid. 2009. aastal oli Loebil (üheksakordsel maailmameistril Sebastien Loebil – toim) Kreekas sarnane avarii ja 2010 Hirvonenil (Soome rallilegendil Mikko Hirvonenil – toim) Soomes,» rääkis Kuku raadio rallisaate «PowerStage» saatejuht Rauno Paltser tänases Postimehe ja Kanal 12 saates «Spordiministeerium – WRC eri».

«Loebi toonane avarii väga ei mõjutanud, võitleb ka täna esikohtade eest. Aga Hirvoneni kohta küll öeldi, et 2010 Soome rallilt algas tema karjääri allakäik. Ta ei saavutanud enam kunagi seda kiirust, mis tal varem oli,» arutles Paltser.

Autoralli MM-sarja seitsmes etapp Portugali ralli on kavas ligi kahe ja poole nädala pärast ehk 30. maist kuni 2. juunini.

MM-sarja üldseis (6/14)

Sõitjad:

  1. Sebastien Ogier (Citroën) 122 punkti
  2. Ott Tänak (Toyota) 112
  3. Thierry Neuville (Hyundai) 110
  4. Kris Meeke (Toyota) 56
  5. Elfyn Evans (M-Sport) 55
  6. Sebastien Loeb (Hyundai) 39
  7. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 36
  8. Esapekka Lappi (Citroën) 34

Meeskonnad:

  1. Hyundai 178 punkti
  2. Toyota 149
  3. Citroën 143
  4. M-Sport 100
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles