Video ja galeriid: heitlik ilm venitas talguliste supipausid oluliselt pikemaks

Sander Punamäe
, reporter
Copy

Täna toimub suur üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, kust võtab osa enam kui 20 000 inimest. 

Kell 12.05 paistis, et Tallinnas Stroomi rannas on koristustalgud lõppenud. Oranžides vestides töömehed panid kerges vihmasajus rehasid käru peale, talgulised istusid telgi all ning sõid poliitikute kõnesid kuulates suppi.

Samal ajal käis Tallinnas Koplis asuvas endises kummitoodete tehases töötegemine. Nelja noore inimese ettevõtmisel üritatakse mahajäetud ja lagunenud tehasele taas eluvaim sisse puhuda. «Aga kummitehase asemel võiks siia tulla loometehas, millest võiks saada üks Kopli kogukonna keskseid kohti,» ütles ettevõtmise üks eestvedajaid Laura Loit. 

Laupäeval üle Eesti toimunud Teeme Ära talgupäeval osales korraldajate sõnul vähemalt 44 000 inimest. Kokku korraldati 2051 talgut, milles osales vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3 protesnti eestimaalastest, ütlesid korraldajad.

Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt lükati halva ilma tõttu tööd mõned päevad edasi 82 talgupaigas.

Enim talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 465 talgul osales kokku 14 413 inimest. Elanike arvu järgi oli kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus osales 210 talgul 3301 inimest ehk 9,9 protsenti maakonna elanikest.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür ütles, et seekordse talgupäeva suurim väljakutse oli tavatult külm ja heitlik kevadilm.

„Tänane päev kinnitas taas eestimaalaste head tahet ja meie kodanikuühiskonna tugevat tervist. Talgupäeval on mingi eriline vägi, mis ilmutab end korra aastas kümnete tuhandete inimeste aktiivse panustamise kaudu. Õlg-õla kõrval tehtud talgutööd ja rõõm ühiselt veedetud päevast muutsid tänasegi kevadilma soojaks ja meeldejäävaks talgukogemuseks,« rääkis Tüür.

„Talgupäev ühendab lauljaid ja tantsijaid, õpetajaid ja õpilasi, raamatukoguhoidjaid ja bussijuhte, pankureid ja punkareid, noori ja vanemaid. Ühise eesmärgi nimel tegutsemine liidab. Talgupäeval on ühendav jõud,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles