Video ja pildid: hooletu veokijuht muutis tee ääres seisnud toreda hobiauto vanarauaks

Eili Arula
, reporter
Copy

Esmaspäeva õhtul kella poole kümne ajal juhtus Tartus Ravila tänaval liiklusõnnetus, kus tee ääres parkinud Saab 9000 sai obaduse mööda sõitnud veoauto lahtiselt tagaluugilt. Löök oli sedavõrd tugev, et lõhkus ära sõiduauto katusekonstruktsiooni ning sõidukõlblikuks seda masinat enam remontida ei saa.

Saabi omanik Joosep rääkis, et osales koos sõpradega nädala algul Tartus autoorienteerumise võistlusel. «Peatusime Ravila tänava ääres, et kaarti lugeda ja siis see pauk ära käiski,» meenutas ta.

Lisaks temale oli õnnetuse hetkel autos veel neli inimest. Õnneks keegi neist viga ei saanud.

Kokkupõrke jäädvustas Saabi pardakaamera. Sõiduauto omanik täpsustas, et kuigi kell pardakaameras näitas 8.20, siis tegelikult oli kell pool kümme õhtul.

Veoki juht jäi pärast kokkupõrget seisma ning Saabi juht kutsus kohale ka politseinikud. Viimased fikseerisid juhtunu ning jäädvustasid asjaosaliste ütlused. «Rekkajuht tunnistas oma süüd, kuid kutsusime politsei, sest ta rääkis vene keeles ning mina paraku vajalikul määral vene keelt ei oska,» märkis Saabi omanik.

Samas sai ta veokijuhi selgitustest kohe nii palju aru, et mees oli jätnud luugi lukustamata teadlikult, sest vahemaa kahe laadimiskoha vahel oli väike ning ta ei tahtnud luukide lukustamise ja avamise peale aega kulutada.

Saabi omanik avaldas veendumust, et talle tekitatud kahjud korvab kindlustus, kuid esmalt tuleb läbi käia tülikas bürokraatlik kadalipp, et paika panna auto väärtus. «Tegemist on hobiautoga, millega ma käisin ka hobiautode kokkutulekutel. Sel on kõik lisad. Nii heas korras ja samaväärse varustusega Saabe pole Eesti autoportaalides üldse müügil,» täpsustas omanik, kelle enda hinnangul on hävinud masina väärtus 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles