Kolme-meheline ülekaal ei päästnud JK Järvet kaotusest liidrile

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
18aastane Raivo Saar tegi taas skoori ja näitas, et ta valiti märtsis  põhjusega esiliiga parimaks mängijaks.
18aastane Raivo Saar tegi taas skoori ja näitas, et ta valiti märtsis põhjusega esiliiga parimaks mängijaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

JK Järve pidas Eesti esiliiga liidri Tallinna Legioni vastu haruldase süžeega mängu, kus kohtumise lõpus oli neil vastastest kolm mees rohkem väljakul, kuid see ei päästnud ikkagi 2:3 kaotusest. 

Kohtla-Järve noored esitasid Ahtme kunstmurul vihmas ja õhtuvidevikus koos kolme värvika välismaalasega esiliiga ülekaaluka valitseja vastu südi partii. Tallinna Legion, mida võiks ümber nimetada ka FC Sillamäe Kalevi Vanadekodu, kuna ligemale pooled nende mängijad on eri aegadel selle Ida-Viru meeskonna eest mänginud, ei jõudnud mängu veel sissegi elada, kui JK Järve oli juba palli nende võrku toimetanud. Kes tegi? Kolumbialane Mosquera tegi. 

Kolumbialane Mosquera avas skoori juba 5. minutil.
Kolumbialane Mosquera avas skoori juba 5. minutil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

JK Järvel oli hea hoog sees. Legioni kaitseliin eesotsas viimase 15 aasta Ida-Virumaalt pärit kõige edukama jalgpalluri Andrei Sidorenkoviga, võis olla tänulik, et JK Järve mitmed head võimalused luhtusid.

24. minutil läks aga JK Järvel eriti õnnetult, kui pall lendas nende oma  väravasse  kapteni Gleb Pevtsovi puutest. 

See andis omakorda indu Legionile ja mõned aastad tagasi nii Jõhvi kui Kiviõli vutimeeskondades ilma teinud Marek Šatov lõi kahe järjestikuse väravaga platsil korra majja. Kord tähendab seda, et kui Legion mängib, siis teised ei võida, ei saa viikigi... .

Aga enne vaheajale minekut tõestas 18aastane Raivo Saar kodusel Ahtme gümnaasiumi staadionil, et tema valimine märtsikuu esiliiga parimaks mängijaks polnud mingi avanss. Saar lõi juba oma kaheksanda värava sel hooajal ja tekitas oma meeskonnale vaheajajuttudeks palju parema tuju ja õhina. Saar on järjepanu skoorinud viimases viies mängus. 

Jahedas ja märjas kevadõhtus tõid teisel poolajal JK Järve fännide hinge aga üha enam sooja peakohtunik Siim Rinken käeliigutused rinnatasku suunas, mille tagajärjel hakkas Legioni punastes särkides mehi üha vähem platsile jääma. 63. minutil saab teise kollse kaardi Dmitri Kovtunovitš, 82. minutil saadab Rinken riietusruumi sama põhjusega Artur Šarnini ja 89. minutil ka Legioni kapteni Deniss Vnukovi. 

Punasärke jääb platsile nii hõredalt, et võtab nõutuks isegi JK Järve mängijad, kes ei oska sülle kukkunud ootamatu ülekaaluga suurt midagi mõistlikku peale hakata. 

Legioni kaitselahingute kindrali Sidorenkovi juhatusel liigub  nende räbaldunud kaitseliin siisiki nii osavalt, et Järve ründajad saavad suluseisus sagedasti vaadata tõtt äärekohtuniku poolt ülestõstetud lipuga. Kui aga suluseisu õnnestub vältida, sahiseb märjal väljakul pall ebatavaliselt kiiresti kas siis vastaste väravavahi kätte või üle otsajoone. 

Siis kõlab lõpuvile ja JK Järve headel lootustel võtta sel aastal ära esimesed punktid Tallinna Legionilt, täituvad sama vähe kui staadioni kõrval asuva õmblusvabriku Baltika emafirma aktsia kasvuootused. 

JK Järve treener Viktor Nesternenko on pärast lõpuvilet küll endast veidi väljas, ent rahuneb kiiresti ja tõdeb, et tegelikult oli poiste poolt hea mäng. " Ma ju alles ehitan nendest noortest meeskonda," tõdeb ta. 

JK Järve kogus esimese ringiga 18 punkti ja asub neljandal kohal. 

Vaata videost Raivo Saare mängu-järgset kommentaari: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles