Video: mida arvavad värsked rahvasaadikud minister Kuusiku vägivallaskandaalist? (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy

Esmaspäeval lahvatas värskes valitsuses järjekordne skandaal, kui erinevad meediamajad avalikustasid pikalt levinud kuuldused nagu oleks IT-minister Marti Kuusik (EKRE) oma naise vastu korduvalt kätt tõstnud.

Postimees käis riigikogus uurimas, mida arvavad süüdistustest värskelt ametisse vannutatud parlamendisaadikud.

Viru ringkonnaprokuratuur teatas esmaspäeva õhtul, et politsei ja prokuratuur alustasid kriminaalmenetlust meedias avaldatud väidete kontrollimiseks Marti Kuusiku väidetava vägivallatsemise suhtes.

Kriminaalmenetlus algatati kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel. Menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kuuldused värske ministri väidetava vägivalduse kohta koduseinte vahel hakkasid levima kohe pärast seda, kui Kuusik tõusis ligi kolm nädalat tagasi EKRE IT- ja väliskaubanduse ministri kandidaadiks.

Marti Kuusik ütles esmaspäeval Postimehele, et need on alusetud valed. «Ka minu eksabikaasa on selle kohta teie väljaandele eelmisel nädalal juba oma kommentaarid jaganud.» Politseist öeldi pärastlõunal, et neile ei ole Kuusikuga seoses laekunud ühtegi teadet lähisuhtevägivalla kohta. Ka ei ole tema suhtes alustatud ühtegi vastavasisulist menetlust.

Väliskaubandus- ja IT-minister Marti Kuusiku endine abikaasa pidi Mart Helmele, Martin Helmele, Marti Kuusikule ja peaminister Jüri Ratasele telefoni teel kinnitama, et Kuusik pole kodus vägivallatsenud.

Mart Helme ütles eile Postimehele, et rääkis esmaspäeva hommikul telefoni teel ministri Marti Kuusiku endise abikaasaga, kes kinnitas talle, et jutud eile ministriametisse kinnitatud Marti Kuusiku koduseinte vahel toimunud perevägivallast ei vasta tõele. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles