President Kaljulaid: mul ei olnud võimalik teistmoodi käituda (39)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
uus valitsus annab ametivande
uus valitsus annab ametivande Foto: Eero Vabamägi

Minister Marti Kuusiku ametivande andmise ajaks riigikogu saalist protestiks lahkunud president Kersti Kaljulaid ütles oma sammu kommenteerides, et kui lähisuhtevägivalla kahtlused Kuusiku suhtes peaksid osutuma alusetuks, on ta esimene, kes tema ees vabandab.

«Aga tänasel päeval, tänaste teadmistega ei olnud mul võimalik teistmoodi käituda,» ütles Kaljulaid, kes teatavasti on läbi oma ametiaja tõstnud korduvalt esile perevägivallaga võitlemise olulisust.

«Perevägivallaga kokku puutunud inimesed teavad, et asjaolude selgimiseni ei maksa teha ennatlikke järeldusi,» ütles Kaljulaid. «Ma ei teinud ennatlikke järeldusi, aga ma mõtlen, et kui tead poliitikuna, et sinu erakonnakaaslasest saab kohe siseminister ja et sul on palju kolleege, kes tahaksid valitsuse ametis olemise esimest päeva tähistada ilma igasuguste kõhkluste ja kahtlusteta, oleks ehk olnud mõistlikum astuda see samm ja öelda, et kaitsen oma au ja väärikuse ära ja seejärel naasen poliitilisele areenile. Meil on poliitikuid, kes on nii käitunud ja me teame, et oleme neid hiljem korduvalt veel valinud.»

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles