Evelin Ilves: ma ei proovinudki täna Roheliste esimeheks saada (4)

Copy

Tänasel erakonna Eestimaa Roheliste üldkoosolekul otsustati, et praegu jätkatakse senise juhatuse koosseisuga. Kuigi varasemalt on Evelin Ilves andnud märku, et soovib erakonna uueks juhiks saada, siis tänasel üldkoosolekul ta juhiks saada ei üritanudki.

«Ma täna ei proovinudki ja mitte keegi ei proovinud saada uueks esimeheks, sest juhatust lihtsalt ei valitud. Minu meelest see oli ka väga mõistlik otsus. See oli olnud ka minu ettepanek eelnevatel koosolekutel, et keset Euroopa parlamendi valimiskampaaniat mitte hakata uut juhatust valima, vaid võimalusel teha seda pärast kampaania lõppu,» selgitas ta.

Kuna kahe juhi valimiseks vajalikud põhikirjamuudatused on erakonnal kavaks selle aasta septembrikuuks, siis ei hakka ka Evelin Ilves enne seda juhiameti poole pürgima. Sellegipoolest lubas ta, et kaalub kindlasti kandideerimist. 

«Eks siis näis, mis sügiseks saanud on nii minust kui poliitikust, kui ka erakonnast, et kuhu ta on arenenud,» sõnas Ilves. Ta selgitas, et nägi täna koosolekul palju varasemalt passiivseid liikmeid, kes tahavad nüüd hakata oma kodukohas erakonna nimel kaasa rääkima. 

«Kui näen positiivset arengut nii erakonnas kui iseendas, siis kindlasti kaalun kandideerimist,» kinnitas ta.

Ilvese sõnul on praegu tema prioriteediks siiski europarlamenti pääsemine, mis oli ka tema poliitikasse tuleku motivatsiooniks.

Kui ta osutub aga europarlamenti valituks, siis ta erakonna juhiks enam kandideerida ei kavatse. «See on liigne killustumine ja ei tööta. Ma arvan, et sellise väikese ja natuke varjusurmas olnud erakonna ülestöötamine nõuab 24/7 tööd ja pühendumist. Sa ei saa samal ajal olla kuskil teises linnas ja teises riigis ja siis pühenduda sellele,» sõnas ta.

Enda sõnul ei ole Evelin Ilves kahe juhi idee fänn, kuid tema arvates tasub alati selliseid alternatiivseid ideid kaaluda. «Ma ei väida ka, et kaks juhti ei pruugi töötada,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles