Roheliste juht Züleyxa Izmailova: kaks juhti jõuavad rohkem kui üks (8)

Copy

Täna toimus erakonna Eestimaa Rohelised üldkoosolek, kus otsustati, et praegu jätkatakse senise juhatuse koosseisuga. Erakonna juht Züleyxa Izmailova selgitas Postimehele, millised on Roheliste tulevikuplaanid.

«Meil üldkoosolek otsustas, et me ei korralda praegu juhi valimisi ja nii juhatus kui esimees jätkavad samas koosseisus,» ütles ta.

Sellegipoolest avaldas ta lootus, et kaks juhti siiski tuleb, kuid lisas, et see ei sõltu ainult temast, vaid ka teistest erakonna liikmetest. 

«Praegu anti põhikirja toimkonnale üldkoosoleku otsusega ülesanne koostada põhikirja muudatused septembrikuuks. Kui see muudatus vastu võetakse, siis on võimalik valida kahte juhti,» selgitas Izmailova.

Küsimusele, miks on hea kui erakonnal on kaks juhti, vastas erakonna juht, et üks inimene jõuab lihtsalt palju vähem kui kaks inimest.

«Kaks inimest saavad olla samal ajal erinevates kohtades ja rääkida erinevate inimestega,» lausus ta ning lisas, et see lisab dünaamilisust ning ülesannete jagamise võimalust teemade lõikes.

Tulevikuplaanide osas kinnitas Izmailova, et hetkel tegeletakse peamiselt Europarlamendi valimistega, kuid kahe ja poole aasta pärast ootavad ees ka kohaliku omavalitsuse valimised. 

«Selleks ajaks tahame oma võsud ajada rohkematesse kohtadesse, kui me praegu oleme aktiivsed. Praegu oleme Tallinnas ja Tartus tugevamad, aga tahame saada üle Eesti tugevamaks, et esindada volikogudes inimesi,» selgitas ta.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles