Vaata, kuidas käib Pärnu Jahtklubi uue tõstekai sulundseina ehitus

Jaano Martin Ots
Copy

Pärnu Jahtklubis käib hoogne ehitustöö, suveks peab valmima uus tõstekai. Praegu käib terasest sulundseina paigaldus.

Käimasoleva Pärnu Jahtklubi sadama rekonstrueerimisprojekti esimeses etapis ehitatakse ümber kahe merepoolse ujuvkai vaheline kaldalõik. Senini maakividega kindlustatud kalda ääres oli vesi paatidega lähenemiseks liiga madal, pärast ümberehitust saab sellest kohast aga vähemalt 3,5 meetrise sügavusega sadamabassein, mille ääres saavad silduda ka suuremad jahid. Et uuele kaile paigaldatakse ka jahtide tõstmiseks mõeldud kraana, nimetavad Pärnu Jahtklubi liikmed seda tõstekaiks. Uus kai ja sadamabassein peavad valmima suve keskpaigaks ning hooaja jooksul peab saama paika ka kraana.

Hetkel käib Pärnu Jahtklubis uue kai sulundseina paigaldus. Larsseni seinaks nimetatud teraspaneelidest piire rammitakse sügavale veekogu põhja ning sellest saab uue kai veepoolne sein. Omavahel veekindlalt liidetud paneelid takistavad kai vundamendist pinnase välja uhtumist ning see võimaldab rajada kai, millel võivad liikuda ka raskemad veokid. 

Pärnu Jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi ütles, et ehitusprojektis sisaldub ka jahtide talviseks seismiseks mõeldud staapliplatsi ja kaipealsete korrastamine. Kõik tööd peaksid valmima sügiseks, kui on aeg jahid jälle talvekontorisse tõsta. Pärnu Jahtklubi sadama rekonstrueerimisprojekti kaasfinantseeris EAS.

Hallikmägi sõnul on jahtklubis korrastamist vajavaid kohti veelgi ning praegu töös oleva projekti valmimisel ei saa veel öelda, et kogu Pärnu Jahtklubi sadam valmis oleks.

Korrastamist ootab jahtklubi sadama ja tankla vaheline kaldalõik ning remonti vajaks ka jahtklubi elling. Kuula Väino Hallikmägi Kuku Raadio Meretunnile antud pikemat intervjuud siit, Pärnu JK teema tuleb jutuks saate teises lõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles