Video ja galerii: suurel kiirusel tehtud avarii võib driftihooaja edasi lükata

Postimees Sport
Copy

Täna pärastlõunal Laitse rallipargis hooajaks ettevalmistusi teinud Eesti tippdriftija Mihkel Norman Tults sõitis auto tehnilise rikke tõttu suurel kiirusel rajalt välja. Õnnetuses keegi vigastada ei saanud, kuid äsja võistlushooajaks tippvormi viidud auto sai tõsiselt kannatada.

Tultsi sõnul tabas autot tribüüni esiselt sirgelt läbi sõites tehniline rike, mis ei võimaldanud tal enam autot kontrollida ning mis lõppes sirge lõpus mullavalli otsa sõitmisega. «Puruks läks pedaalide kinnituskronstein, mis murdus kere küljest lahti. Jalad olid korraga siduriõli täis, kiirus oli kuskil 110 km/h, auto suri välja ja teha polnud enam midagi,»  kirjeldas Tults.

Driftisportlase sõnual annavad DPL Service’i mehaanikud järgneva vähem kui ööpäeva jooksul endast kõik, et auto oleks homme ennelõunal sõidukorras ja hooaja avamisel. «Tellisime praegu Soomest uue karteripõhja ja hulga teisi varuosasid, mis peavad veel täna Eestisse jõudma. Samas on auto alles treileril teel Tallinna poole ja täpne ülevaade kõigist vigastustest puudub,» selgitas Tults.

«Autospordis peab kiire käsi mängus olema, muidu ei jõua kuhugi. Kui homseks pole auto korras, siis seda mingi logistilise tõrke tõttu,» lisas erakorralise meditsiini tehnikuks õppiv Tults.

Reede hommikul kell 9 stardib Tultsi tiim võistlustele Lätti, kus kell 13 algab autode tehniline kontroll. Driftiliidu esisportlased sel hooajal on Mihkel Norman Tulti ja Henri Kivimägi.

Kuniks Tultsi auto korda saamine on küsimärgi all, ei ole teada, kas homme ennelõunal toimub Eesti Autospordiliidu drifti alaliidu hooaja avaüritus, kus liidu esimees Kristjan Salmre räägib Eesti driftispordi hetkeseisust ning tutvustab 2019. aasta hooaja plaane ja tulevikulootusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles